Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

Brandweer oefent op aanslag met poederbrief

Toegevoegd: 12-10-2007, 08.14 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Stadsgewestelijke brandweer heeft donderdagavond geoefend op de gaspakkeninzet bij een aanslag met een poederbrief.

Het scenario ging rond 20.00 uur van start rond de loods van Abco Motors aan de Octrooiweg op het bedrijventerrein Vrijburg in Vlissingen. Volgens de melding had een klant in de winkelruimte een medewerker bewusteloos aangetroffen naast een grote enveloppe. Rond de enveloppe lag een flinke hoeveelheid wit poeder.

Teams
Nadat de brandweerlieden van de post Torenweg ter plaatse waren gegaan, werd direct gestart met het gereed maken met de apparatuur van de gaspakkendragers. Zij konden zich vervolgens omkleden in een andere loods aan dezelfde straat. Er werden uiteindelijk twee teams van twee personen gereedgemaakt voor de inzet in het pand.

Het eerste team ging na ongeveer twintig minuten naar binnen om het slachtoffer te redden. Zij zetten daarbij ook een speciale lijn uit, waarlangs het volgende team gemakkelijk naar binnen kon gaan. Na het schoonspuiten van de eerste twee gaspakkendragers ging het tweede team naar binnen om het poeder veilig te stellen. Nadat ook zij schoongespoten waren was de oefening ten einde.

Ondanks dat de gaspakkendragers vrijwel nooit in voor echte calamiteiten ingezet moeten worden, is het volgens de brandweer toch noodzakelijk om te blijven oefenen op dergelijke inzetten. Regelmatig wordt de apparatuur getest, maar complete oefeningen zoals deze worden niet vaak gehouden.

De brandweer sprak van een geslaagde en leerzame oefening. Uiteraard waren er wel enkele leermomenten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren