Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerpost Renesse officieel geopend

Toegevoegd: 27-10-2007, 11.12 uur
Door: Roland de Jong
RENESSE - De nieuwe brandweerkazerne aan de Hogezoom in Renesse is zaterdagochtend officieel geopend. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er ook een open dag.

De opening, die alleen bedoeld was voor genodigden, werd rond 11.00 uur voltrokken na een welkomstwoord van de Schouwse brandweercommandant Dolph te Paske. J van Soelen, brandmeester van dienst, kreeg de sleutels van de post officieel uitgereikt door burgemeester Jack Asselbergs. Opmerkelijk, want de burgervader kon tot voorkort wegens veiligheidsmaatregelen niet aanwezig zijn bij publieke gelegenheden. De genodigden konden na de officiële opening een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. Rond 11.30 uur volgde een informele afsluiting.

Met het nieuwe onderkomen beschikt de blusgroep van Renesse over een thuishaven die voldoet aan de eisen die tegenwoordig gelden voor aanrijtijden, voorzieningen en arbeidsomstandigheden. De nieuwe kazerne ligt aan de rand van het dorp en is daardoor beter bereikbaar voor de vrijwilligers. Ook biedt het nieuwe onderkomen meer ruimte met een ruime stalling voor de tankautospuit, een leslokaal, kantine en kleed- en doucheruimte.

Duurzaam
Bij de bouw van het nieuwe onderkomen is waar mogelijk gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Zo is er speciaal hout gebruikt en ook zijn er bijzondere bakstenen in de muren verwerkt. Ook bij de keuze van de verlichting en de verwarming is gekozen voor energiezuinige apparaten. De bouw van het nieuwe onderkomen heeft overigens ongeveer zes maanden geduurd.

Tussen 13.00 en 17.00 uur zullen de deuren van de nieuwe kazerne ook voor het publiek geopend zijn. Bezoekers kunnen dan de tankautospuit en het brandweermateriaal van dichtbij bewonderen. Ook is er een voorlichtingsstand rond de brandpreventieweek. Ook worden de winnaars bekend gemaakt van de onlangs gehouden rookmelderactie waarbij deelnemers kans maakten op een rondvlucht met een zweefvliegtuig.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren