Weerbericht:
Vrij koel en van tijd tot tijd een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel aanhoudingen na staking Middelburg

Toegevoegd: 23-11-2007, 11.29 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Laurens Jobse & Roland de Jong

MIDDELBURG - Wilde stakingsacties van scholieren in Middelburg zijn vrijdag volledig uit de hand gelopen. Er werden veel arrestaties verricht en de politie sloeg in het rond met knuppels. Er raakten meerdere mensen gewond.


Leerlingen van de CSW Elzenlaan weigeren aan het einde van de ochtend om lessen te volgen en verlieten hun schoolgebouw. Dat deden ze als protest tegen de nieuwe norm van de overheid om voortaan 1040 verplichte lesuren per jaar te geven.

CSW-leeringen van de Elzenlaan zijn vervolgens naar de CSW-locatie Churchilllaan gelopen om ook de leerlingen van die school bij de actie te betrekken. Onderweg werd er met vuurwerk en eieren gegooid. Ook zouden auto's zijn vernield.

 

Bij het Nehalenniagebouw aan de Breeweg in Middelburg ondernam de politie actie en werd gestart om de straat schoon te vegen.

De politie heeft volgens de leerlingen grof geweld gebruikt. Agenten sloegen in het rond en enkele personen werden ter plekke aangehouden en afgevoerd in politieauto's. Leraren en leerlingen reageerden verontwaardigd over het harde optreden van de agenten.

Burgemeester Koos Schouwenaar (Middelburg) wenst nog niet te reageren op de rellen totdat het onderzoek klaar is. Rector Leo de Kraker van de Nehalennia vindt dat politiek Den Haag eens goed moet nadenken wat de huidige maatregelen te weeg brengen.

Ook op het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen en op scholen in Oostburg, Goes en Hulst werd vandaag gestaakt. Daar hoefde de politie niet in te grijpen.

Zie ook:
- 'Nog geen klachten of aangiftes tegen politie optreden' (23-11-2007)
- 'Confrontatie met politie voor kinderen angstig en pijnlijk' (23-11-2007)
- Leerlingenstaking Middelburg begon rustig (23-11-2007)
- Schooldirecties wilden geen ingrijpen door politie (23-11-2007)
- 'Vernielingen en diefstal aanleiding hardhandig optreden' (23-11-2007)


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren