Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Peijs geeft startsein voor verlichtingsactie

Toegevoegd: 26-11-2007, 08.08 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Commissaris van de Koningin Karla Peijs heeft maandagoch-
tend in Vlissingen het officiële startsein gegeven voor een nieuwe verkeersvei-
ligheidscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) en het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF).

De komende tijd zullen, net als vorig jaar, weer zogeheten 'overvalteams' op pad gaan om fietsers te wijzen op het nut van goede verlichting. Mensen die goede verlichting voeren kregen van het team ter plekke kanslichtkaarten uitgereikt. De kaarten dienen als loten waarmee de fietsers vervolgens kans maken op een reis voor twee personen naar Parijs.

De inzetten van het overvalteam zijn onderdeel van de fietsverlichtingscam-pagne 'Vaker Veilig Fietsen' die tot half december in Zeeland wordt gevoerd. Uit recent onderzoek is gebleken dat ongeveer 35 procent van alle fietsers geen deugdelijke verlichting voert, wanneer dat wel moet.

Ellende
Jongeren (12-25 jaar) doen het nog veel slechter: slechts de helft fietst goed verlicht. Dat zorgt voor heel veel ellende. Soms schrikken andere weggebrui-kers er alleen van, soms zien ze onverlichte fietsers letterlijk over het hoofd en gebeuren er ongelukken. Van de 346 ernstige verkeersslachtoffers die in 2006 in Zeeland vielen, was 21 procent fietser. Een heel kwetsbare groep dus.

Overigens werken niet alleen het ROVZ en het ZCF mee aan de campagne. Ook wegbeheerders, gemeenten, politie, dorpshuizen, bibliotheken, benzine-stations, rijwielzaken en scholen zetten zich de komende tijd in om de acties tot een succes te brengen.

De komende tijd zullen de overvalteams regelmatig de straat op gaan om fietsers te controleren. Het gaat om verrassingsacties die niet van tevoren zullen worden aangekondigd.

Zie ook: http://www.vakerveiligfietsen.nl/

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren