Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtschip vastgelopen bij Borssele

Toegevoegd: 06-12-2007, 08.26 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - Op de Westerschelde bij Borssele is een vanochtend vroeg een vrachtschip vastgelopen.

Het gaat om de duwboot Belfort die rond 4.30 uur lek raakte nadat het 18 meter lange schip op een stenen strekdam was gevaren nabij de kerncentrale. Omdat het schip zinkende was, werd de bemanning van boord gehaald. Direct na de aanvaring ontstond een olielekkage. Om het schip werd daarom een drijvende buffer gelegd om de verspreiding van de olie te voorkomen.

Sleepboten van Multraship uit Terneuzen hebben vervolgens een verbinding met het schip gemaakt. Bij opkomend water, rond 08.30 uur, kon de duwboot worden losgetrokken. Het schip is door de sleepboten naar de Sloehaven bij Ritthem vervoerd. Dat gebeurde onder leiding van de KNRM-reddingsboot Zeemanshoop en een vaartuig van de politie.

De alarmstaf van de kerncentrale kwam donderdag direct na het ongeluk bijeen. De olie uit het schip lekte immers richting de kerncentrale. De waterinlaat kon echter worden afgeschermd en verdere problemen hebben zich dan ook niet voorgedaan. De brandweer sprak van een GRIP1-situatie. Die kon rond 11.00 uur worden opgeheven.

De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft een onderzoek ingesteld.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750