Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
Geen files

Forse schoorsteenbrand door vogelnestje

Toegevoegd: 26-12-2007, 15.48 uur
Door: Roland de Jong & Brandweer Baarland

BAARLAND - Op Eerste Kerstdag gingen rond 16.25 uur de piepers af van de vrijwilligers van de brandweerpost in Baarland.

De schoorsteen van een woning aan de Slotstraat rookte zo erg dat bewoners in de buurt dachten dat het plotseling mistig werd. Het bleek echter te gaan om een brand. De blusgroep van Baarland was erg snel ter plaatse. De waterwinning bevond zich niet erg ver van de woning. Er was dus voldoende bluswater aanwezig.

De brandweer heeft korte tijd overwogen om de deur te forceren van een naastgelegen pand om zo vast te kunnen stellen of er sprake was van overslag. Al snel bleek dat dat niet nodig was. Met behulp van de Goese ladderwagen is de schoorsteen geveegd.

Uit de resten onder in de kachel bleek dat de brand was veroorzaakt door een vogelnest dat zich in de schoorsteen bevond. Rond 17.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Omstreeks 17.45 uur konden de brandweerlieden weer inrukken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren