Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand legt garagebedrijf in de as

Toegevoegd: 25-02-2008, 07.13 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
IJZENDIJKE - Een loods van een garagebedrijf aan de Oranjestraat in IJzendijke is in de nacht van zondag op maandag omstreeks twee uur grotendeels verloren gegaan door brand.

Drie omwonenden werden tijdelijk geëvacueerd vanwege gevaar voor vrijkomend asbest. Zij mochten na een uurtje weer naar huis, maar kregen net als bewoners van twee andere adressen het advies hun tuin niet te betreden voor daar neergeslagen asbest is verwijderd.

De brandmelding kwam even voor tweeën binnen. De korpsen van IJzendijke, Schoondijke en Biervliet en de hoogwerker uit Terneuzen werden opgeroepen; vier politiemensen hielden kijkers op afstand. Het sein 'brand meester' kon binnen drie kwartier worden gegeven. Aan de brand zou een ontploffing vooraf zijn gegaan, meldden omstanders.

Officier van dienst Fred Moens van het Sluise brandweerkorps kon vlak na de brand echter geen mogelijke oorzaak aangeven en durfde ook geen schatting van de schade te maken. ,,De oorzaak moet duidelijk worden uit het onderzoek van de technische recherche.”

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren