Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Drie overtredingen rookverbod horeca

Toegevoegd: 13-08-2008, 08.50 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Drie horecagelegenheden in de provincie hebben onlangs een waarschuwing gekregen vanwege het overtreden van het rookverbod dat sinds 1 juli van kracht is.


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleerde sinds de invoering van het verbod ruim 3.000 horecagelegenheden, waarvan 149 in Zeeland. Landelijk gezien bleek vier procent zich niet aan de regels te houden. In Zeeland ging dat om slechts twee procent: drie horecagelegenheden hielden zich niet aan het verbod.

De ondernemers die er nu met een schriftelijke waarschuwing vanaf zijn gekomen kunnen binnenkort een tweede inspectie verwachten. Als opnieuw een overtreding wordt geconstateerd kan een boete worden gegeven.

Inmiddels heeft de VWA via de Warenklachtenlijn landelijk gezien ruim zevenhonderd formulieren binnengekregen van mensen die klaagden over roken in horecagelegenheden. Daarvan zijn er inmiddels 529 afgehandeld. Deze gelegenheden krijgen eerst een waarschuwingsbrief maar krijgen daarna sowieso ook nog een bezoekje van de VWA.

De komende tijd zullen ook nog niet eerder gecontroleerde zaken worden bezocht. De afgelopen tijd ging het met name om fastfoodbedrijven, eetcafé's, lunchrooms, cafés, discotheken en recreatiebedrijven. Na de vakantieperiode staan echter ook veel sportkantines, theaters en sociaal-culturele instellingen op het programma.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tess (13-8-2008 om 16:21)
Mensen die nooit gerookt hebben en (vooral) ex rokers zullen altijd kritiek hebben op de rokers. Laat iedereen doen waar hij/zij zin en plezier in heeft. Dit worden zo zachtjesaan Amerikaanse toestanden hier. Waar of niet? Als roker word je toch gewoon gediscrimineerd!
Peter (13-8-2008 om 16:18)
Nederland wordt/is een eng land. Geregeerd door de christelijke meerderheid die met asociale maatregelen mensen hun vrijheid ontneemt. Regels moeten er zijn, maar de persoonlijke vrijheid wordt op deze regering ernstig beperkt. Dood gaan we allemaal, mogen we tussendoor nog even genieten of niet
Jan P (13-8-2008 om 15:53)
@Sammiej Wil niet vervelend zijn hoor maar als ik jou was zou ik je reactie nog eens lezen. Je zegt dat een NIET roker dan maar niet naar de kroeg moet gaan omdat jij wilt roken? Maar gelukkig is jou tijd dan nu voorbij en kun je lekker buuten roken..
Toosje (13-8-2008 om 15:35)
Laat de mensen toch zelf kiezen naar toe willen gaan.Dus een deel van de horecabedrijven rookvrij en een deel voor rokers. Vrije keuze en geen betutteling. Bovendien is iedereen dan blij en tevreden.
Lien (13-8-2008 om 14:45)
Het wordt steeds gekker in nederland straks mag je nergens meer roken ook niet bij je eigen thuis of in de auto er zijn gnoeg niet rokers die dat ook vinden dat het nu al te ver gaat ze willen vrachtwagenchauffeur het ook verbieden om in de vrachtwagen te roken laat die mensen toch
Bert (13-8-2008 om 14:44)
Roken kan ernstige en fatale ziektes veroorzaken, dat mensen zelf het risico willen lopen is aan hun. Maar wat te denken van nabestaanden van wie een dierbare zich heeft doodgerookt? En mensen die (in een café) onbewust meeroken en dus ook risico lopen? Zeer goed, dit verbod! Houden zo!
Cookie-instellingen beheren