Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Drie overtredingen rookverbod horeca

Toegevoegd: 13-08-2008, 08.50 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Drie horecagelegenheden in de provincie hebben onlangs een waarschuwing gekregen vanwege het overtreden van het rookverbod dat sinds 1 juli van kracht is.


De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleerde sinds de invoering van het verbod ruim 3.000 horecagelegenheden, waarvan 149 in Zeeland. Landelijk gezien bleek vier procent zich niet aan de regels te houden. In Zeeland ging dat om slechts twee procent: drie horecagelegenheden hielden zich niet aan het verbod.

De ondernemers die er nu met een schriftelijke waarschuwing vanaf zijn gekomen kunnen binnenkort een tweede inspectie verwachten. Als opnieuw een overtreding wordt geconstateerd kan een boete worden gegeven.

Inmiddels heeft de VWA via de Warenklachtenlijn landelijk gezien ruim zevenhonderd formulieren binnengekregen van mensen die klaagden over roken in horecagelegenheden. Daarvan zijn er inmiddels 529 afgehandeld. Deze gelegenheden krijgen eerst een waarschuwingsbrief maar krijgen daarna sowieso ook nog een bezoekje van de VWA.

De komende tijd zullen ook nog niet eerder gecontroleerde zaken worden bezocht. De afgelopen tijd ging het met name om fastfoodbedrijven, eetcafé's, lunchrooms, cafés, discotheken en recreatiebedrijven. Na de vakantieperiode staan echter ook veel sportkantines, theaters en sociaal-culturele instellingen op het programma.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bar (13-8-2008 om 14:27)
Beste Jo, Moet je onder het rijden eens je vuurbolletje van je peuk per ongeluk laten vallen in je kruis. Kan je zomaar iemand doodrijden hoor. Grtz, van een drinkende roker
Wetering (13-8-2008 om 14:13)
Waarom wordt de zelfstandigheid van emsen afgenomen? Zijn wij weer kinderen geworden, dat er voor ons beslissingen genomen moeten worden??
Jo (13-8-2008 om 14:05)
Wordt er iemand dood gereden door een sigaret? Geef daar eens antwoord op. Nee dus. Maar wel door die vieze alcohol...
Marcel (13-8-2008 om 14:05)
Na het rookverbod wil Min. Klink ook de snackbars uit bepaalde wijken verbieden i.v.m. overgewicht van de mensen. Het moet niet gekker worden. Hij wil waarschijnlijk het ubermensch creeeren. Gelukkig is dat in het verleden al eens mislukt
Bar (13-8-2008 om 13:46)
Ze hadden ook een rookvrij hok kunnen verplichten. Nu stinkt het alleen maar naar zweet en parfum in de cafés. Als er iemand zijn behoefte heeft gedaan op de wc ruik je het door héél het café... Nee das pas lekker. En als iedereen stopt met roken wordt de benzine NOG VEEL duurder.
Sammiej (13-8-2008 om 13:40)
@Rob: je moet niet '''verplicht'' meeroken dat is namelijk iets waar je zelf voor kiest. Als je niet mee wil roken vraag ik me af wat je dan uberhaupt in die kroeg te zoeken had. En klagen is weer een ander verhaal want nu hoor ik vooral jou klagen omdat wij 'zouden' klagen...
Cookie-instellingen beheren