Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Flinke brand bij woningen Middelburg

Toegevoegd: 18-08-2008, 01.35 uur
Flinke brand bij woningen Middelburg
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een flinke brand in een coniferenhaag heeft zondagavond laat enkele woningen enige tijd bedreigd. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg.
 
Rond 23.40 uur merkten omwonenden op dat er flinke vlammen te zien waren naast het fietspad tussen de Schweitzerstraat en de Oude Vlissingseweg. De brandweer werd gebeld en die rukte onder prioriteit één uit met een bluswagen.
 
Omdat al snel diverse mensen de alarmcentrale belden met de melding dat de woningen naast de brandende haag bedreigd werden door het vuur werden ook een extra bluswagen, een ladderwagen en een ambulance met spoed naar het brandadres gestuurd.
 
Nadat de brandweer ter plekke kwam was het vuur snel onder controle. Men kon echter niet voorkomen dat een groot stuk heg verloren ging. De brandweer heeft diverse heggen in de omgeving natgemaakt. Brandende deeltjes waren immers meters door de lucht gevlogen. Een naastgelegen woning is door de brandweer gecontroleerd. Auto's die in de omgeving, maar op tientallen meters afstand geparkeerd stonden, zaten onder de roetdeeltjes. Voor zover bekend is er echter geen grote schade ontstaan aan de voertuigen.
 
De brand is aangestoken. De politie heeft echter nog geen enkel spoor naar de dader(s). In de nacht van zaterdag op zondag ging in de Mastgaststraat in Middelburg ook al een heg bij een woning in vlammen op. Of er sprake is van dezelfde dader(s) is niet duidelijk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bart Kuijpers (18-8-2008 om 19:19)
Wie doet nou zoiets! Die mensen die dit doen zijn echt gestoord! En het is volgens mij nog wel de heg van zo'n oude man! Echt heel zielig voor die man.
Frans (18-8-2008 om 15:35)
Wie die drang heeft om pyromaan te spelen zal het niet laten bij bomen alleen.
Diddl (18-8-2008 om 13:43)
Nou heel stoer. Als mensen zo dapper over willen komen, wees dan ook dapper tegenover de politie. Bomen geven ons een goed gevoel en bomen hebben ook een gevoel...
Anoniem (18-8-2008 om 13:22)
Stoer hoor! Moet toch wel een heel fijn gevoel geven, om zo dom bezig te zijn. Deze keer ging het nog net goed, maar hoe anders had het af kunnen lopen. Denk 's ff na en meld je bij de politie, dat is pas echt stoer!
Vivian (18-8-2008 om 12:54)
De brand kon je op mn slaapkamer ruiken pff!
Dramaqueen (18-8-2008 om 12:38)
Gelukkig werd ze wakker 's nacht, maar het was toen al een heftige brand. Op dat moment sliep mijn kleintje ook bij mijn mams, moet er niet aan denken hoe het anders had kunnen lopen. De daders zijn nooit gepakt, volgens de politie waren het jongeren die na het stappen gewoon (?) baldadig deden...
Cookie-instellingen beheren