Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
63 files van totaal 246 km

Illegale vissers betrapt bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 27-08-2008, 14.54 uur
Illegale vissers betrapt bij Oosterscheldekering
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De waterpolitie heeft woensdagmorgen vroeg bij de Oosterscheldekering acht personen betrapt die illegaal aan het vissen waren. Slechts twee van hen konden worden aangehouden.


De vissers hadden zich verschanst op de portalen van de kering. Het gebeurt vaker dat vissers zich daar ophouden. De waterpolitie voerde daarom vanochtend samen met de provincie een controle uit. Tijdens die controle werd de groep dus op heterdaad betrapt.

Twee personen konden worden aangehouden, een derde wist na staandehouding te ontkomen. Vier anderen konden ook aan de politiecontrole ontkomen door weg te vluchten. Er werd veertig kilo zeebaars aangetroffen. Ook werd vistuig, waaronder zeven hengels en een touwladder, in beslag genomen.

Vissen vanaf kunstwerken als sluizen, maar ook de kunstwerken van de Oosterscheldekering, is vanwege de gevaarzetting verboden, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (28-8-2008 om 09:41)
Nou nou nou, wat een slimmerikken hier. De vis gaat meestal naar een dierenopvang, vogelopvang etc. De straffen moeten eens wat hoger worden, en het is trouwens levensgevaarlijk daar. Politie, goed gedaan, moet vaker gebeuren, ook wat meer hier in de nacht!
Mario (27-8-2008 om 20:13)
Als sportvisser zou ik graag zien dat ze wat vaker controleerden op neeltje jans en bij Borselle!
Matty (27-8-2008 om 19:10)
He he , eidelijk dit moesten ze maar eens meer doen die stropreij een halt toe roepen , dit kom de sportvisserij niet te goede .en de straffen veel hoger maken dan ze nu zijn , want er zullen er zeker bij zijn die er nu weer op staan . als ze geld willen verdienen moeten maar gaan werken .
K (27-8-2008 om 18:11)
En wat gebeurt er nu met de tog al dode vis? mee naar huis met de agenten, burgers mogen het niet meeneemen of opvissen ,maar de agenten eten zeebaars, zo maak je vrienden de politie je grootste vijand
Annoniem (27-8-2008 om 17:29)
Wij hebben maandag daarvoor een melding gadaan
Visser (27-8-2008 om 15:51)
En wie gaat die vis opeten? En wat gebeurd er met de inbeslag genomen spullen? Geef die mensen gewoon een boete en stuur ze weg. Maar ja het is makkelijk geld verdienen voor de regering.
Cookie-instellingen beheren