Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
25 files van totaal 83 km

Illegale vissers betrapt bij Oosterscheldekering

Toegevoegd: 27-08-2008, 14.54 uur
Illegale vissers betrapt bij Oosterscheldekering
Door: Roland de Jong
NEELTJE JANS - De waterpolitie heeft woensdagmorgen vroeg bij de Oosterscheldekering acht personen betrapt die illegaal aan het vissen waren. Slechts twee van hen konden worden aangehouden.


De vissers hadden zich verschanst op de portalen van de kering. Het gebeurt vaker dat vissers zich daar ophouden. De waterpolitie voerde daarom vanochtend samen met de provincie een controle uit. Tijdens die controle werd de groep dus op heterdaad betrapt.

Twee personen konden worden aangehouden, een derde wist na staandehouding te ontkomen. Vier anderen konden ook aan de politiecontrole ontkomen door weg te vluchten. Er werd veertig kilo zeebaars aangetroffen. Ook werd vistuig, waaronder zeven hengels en een touwladder, in beslag genomen.

Vissen vanaf kunstwerken als sluizen, maar ook de kunstwerken van de Oosterscheldekering, is vanwege de gevaarzetting verboden, aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Martin (28-8-2008 om 20:20)
@K: Ik vind jouw reactie eigenlijk best zielig. Ik weet niet waar jij in de maatschappij staat, maar dit slaat gewoon helemaal nergens op. De waterpolitie van het KLPD heeft gewoon prima gewerkt en verdiend dus een pluim!!!
Jdorst (28-8-2008 om 19:58)
Wat zouden ze met die hengels doen, ik wil ze wel opkopen voor een prikkie
Zeehond (28-8-2008 om 19:02)
Volgens mij gaat de vis die over is naar de zeehonden van pieter buren of iets anders qua opvang. DUS NIET NAAR DE POLITIE MANNEN/VROUWEN. Beetje jammer altijd de negatieve gedachten over de politie/overheid!
Rootje (28-8-2008 om 15:54)
Dit zouden ze veel vaker moeten doen help je de natuur ook een handje i.p.v met die lasergun te zwaaien
Mario (28-8-2008 om 15:31)
@visser. Een boete helpt niet. Het enige dat helpt is spullen in beslag nemen, daarnaast een boete en wat mij betreft ook nog een fikse taakstraf of celstraf. De in beslag genomen spullen vernietigen en de in beslag genomen vis afleveren bij een of andere instelling die er iets goeds mee doet.
Corne (28-8-2008 om 12:31)
Laat die vissers toch doen. Als ze op verboden gebieden zitten verzoek ze te verhuizen en laat het daarbij. Nee stoer hoor met man en macht eropaf, arrestatie verrichten en spullen in beslag nemen. Het zijn toch verrek nog aan toe geen misdadigers? Er zijn belangrijker zaken dan dit.
Cookie-instellingen beheren