Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Noodweer zorgt voor overlast in hele provincie

Toegevoegd: 11-09-2008, 20.00 uur
Noodweer zorgt voor overlast in hele provincie
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Noodweer heeft donderdag aan het einde van de middag en het begin van de avond in de hele provincie voor overlast gezorgd.
 
Door wolkbreuken was er onder meer in Clinge en Krabbendijke van flinke wateroverlast. Tussen 18.30 en 18.55 uur trok een flinke bui over Clinge (foto 7). Diverse straten, waaronder de 's-Gravenstraat, liepen onder water.


Via wasbakken en toiletten stroomden het water ook huizen binnen. Ook waten putdeksels naar boven gekomen. In slechts tien minuten tijd viel ongeveer 30,2 milimeter water. Ook in Krabbendijke (foto's 1,2,3) was er sprake van forse wateroverlast. Onder meer in de Appelstraat en Morlodestraat stond de weg helemaal blank. Kinderen hadden hier natuurlijk dolle pret.
 
In de Deinsvlietweg in Ritthem (foto's 4,5,6) sloeg de bliksem in in een grote boom. Enkele takken kwamen naar beneden en deze kwam vervolgens dwars over de weg te liggen. De brandweer rukte met een hoogwerker en een tankautospuit uit om de situatie weer veilig te krijgen. Op 7 augustus van dit jaar sloeg de bliksem ook al in in één van de bomen aan de Deinsvlietweg. De gemeente Vlissingen heeft de bomen in de straat toevallig deze week nog geïnspecteerd naar aanleiding van deze inslag.
 
Op de Polredijk (foto 8) tussen Vrouwenpolder en Veere reed rond 18.50 uur een vrouw tegen een lantaarnpaal als gevolg van aquaplanning. Ze raakte niet gewond. Zie ook het bericht met foto's.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (11-9-2008 om 22:38)
Bij ons, vlak bij zaamslagveer, heeft het geen druppel geregend.
Ikkie (11-9-2008 om 22:24)
Helaas weer een berg overlast voor velen, en sorry, wij hadden ook "maar" zo een 15 ml in de meter.
Peter Berk (11-9-2008 om 22:14)
Sorry mensen, maar wij zijn er goed vanaf gekomen. In Biezelinge heeft het amper geregend,sorry.
Johny Leys (11-9-2008 om 22:00)
Tja, ik meet in Clinge al 22 jaren. Het aantal hoosbuien is sterk toegenomen. Ze worden steeds zwaarder en onweer komt steeds vaker voor. In de laatste jaren is het wel erg hier. Het wordt tijd dat de gemeente hoge stoepranden gaat aanleggen, de inwoners zijn het echt zat.
Mark (11-9-2008 om 21:07)
Zo te zien is ons kanon is de boomgaarden echt alleen voor hagel bedoeld.
Paul Koster (11-9-2008 om 20:41)
Brandweer Krabbendijke: Bedankt voor jullie komst. 't Was net op tijd droog om niet te hoeven pompen.
Cookie-instellingen beheren