Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 42 km

Overval juwelier Scheldestraat Vlissingen opgelost

Toegevoegd: 25-11-2008, 09.33 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie denkt met de aanhouding van een 22-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Vlissinger een overval op een Vlissingse juwelier te hebben opgelost.

Op vrijdagochtend 4 juli werd de juwelier aan de Scheldestraat rond 11.15 uur overvallen. De 29-jarige Vlissinger wordt verdacht van betrokkenheid bij de voorbereiding van deze overval. De Rotterdammer pleegde de overval en bedreigde de eigenaresse van de winkel met een wapen, om sieraden met onbekende waarde af te geven.


Direct na de overval werd de omgeving afgezet en zijn alle mogelijke vluchtroutes nagelopen. Verder zijn er een sporenonderzoek en buurtonderzoek ingesteld. Dit leidde niet direct tot een oplossing van de zaak.

In augustus van dit jaar heeft het overvallenteam, dat overvallen in Vlissingen en Middelburg uit 2007 en 2008 onderzoekt, zich over deze zaak gebogen. De zaak is vervolgens op dinsdag 28 oktober jl. behandeld in Opsporing Verzocht.

Na deze uitzending kreeg de politie diverse tips over de sieraden binnen. Door deze tips konden uiteindelijk de twee mannen worden aangehouden. Een deel van de gestolen sieraden werd namelijk teruggevonden bij één van de verdachten.

De verdachten zijn op 21 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.
 
Zie ook:
- Juwelierszaak Vlissingen overvallen (04-07-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (25-11-2008 om 21:50)
Meer van deze overvallen en misdrijven op TV laten komen. En liefst zo vlug mogelijk na het misdrijf. Er gebeuren teveel misdrijven die niet worden opgelost!
Rieky (25-11-2008 om 13:12)
Zo wat ben ik blij dat ze ze hebben want de eigenaars zijn goede mensen
Jordy (25-11-2008 om 12:17)
Politie is eindelijk goed opweg met het oplossen van diverse overvallen en aanhouden van tasjesdieven... Ga zo door..
Leon (25-11-2008 om 10:19)
Hoera!! Goed nieuws! Succes mannen met de volgende klus.
Cookie-instellingen beheren