Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

Zeelandbrug dicht na ongelukken door gladheid

Toegevoegd: 30-12-2008, 11.37 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is vanmorgen enige tijd afgesloten geweest vanwege twee aanrijdingen op de brug. Niemand raakte gewond.


Bij het eerste ongeval was een personenauto tegen de vangrail gereden. Volgens getuigen was het spekglad op de brug. Een half uurtje na het eerste ongeluk reed een auto met aanhanger over de brug. Ook deze auto gleed tegen de vangrail aan. De aanhanger schoot alle kanten op en hierdoor beschadigden meerdere personenauto's.

Ook bij dit ongeluk werd over de gladheid op de brug geklaagd. Er vielen bij beide ongevallen geen gewonden. Alle voertuigen die niet meer verder konden rijden zijn weggesleept door een takelbedrijf.

De brug was tussen 09.15 en 09.40 uur volledig afgesloten voor het verkeer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (30-12-2008 om 16:10)
Ik was bij de eerst aanrijding aanwezig de brug was inderdaad spekglad heb de politie gebeld en die heeft mij doorverbonden met de weg beheerder en die zei dat er gestrooid moest zijn ( wat volgens mij niet is gebeurd) hij zou wel iemand sturen om te kijken, te laat dus wegbeheerder heeft gefaald
Marianne (30-12-2008 om 15:25)
Weten dat het glad kan zijn op zo.n brug met dit weer gelukkig geen gewonden
Erica de kater (30-12-2008 om 14:56)
Wij zijn de rijders van het voertuig dat tegen de vangrail is gereden. De oorzaak is dat een tegenligger met een aanhanger in de slip kwam en met zijn aanhanger op onze weghelft kwam. Een botsing was niet te vermijden. We zijn niet gewond geraakt en goed weggekomen.
Edwin (30-12-2008 om 14:51)
Het was inderdaad spekglad! Jammer dat er niet gestrooid word op de brug omdat dit niet goed is voor de brug, blijkbaar nemen we risico op dodelijke ongelukken op de koop toe
WR Jacobse (30-12-2008 om 14:13)
Het is algemeen bekend dat bij dit type weer er grote gladheid kan worden verwacht op bruggen, viaducten en op schaduwrijke wegen, en dat daar niet altijd tegenop gestrooid kan worden. Mensen, pas uw rijstijl en rijsnelheid aan en houdt afstand !!
Sharonaaa (30-12-2008 om 12:09)
Dit vind ik echt klote. Zij kunnen er ook niks aan doen maar mijn vriend zit in die bus en ik wacht al 2 uur op hen... Groetjes Sharonaaa..
Cookie-instellingen beheren