Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Brandweer redt zwaan uit ijs in natuurgebied

Toegevoegd: 29-12-2008, 17.05 uur
Brandweer redt zwaan uit ijs in natuurgebied
Door: JW Kempeneers
SINT PHILIPSLAND - Maandagmiddag heeft het duikteam van de Thoolse brandweer in natuurgebied Rammegors bij Sint Philipsland een vastgevroren zwaan uit het ijs gered.


Net na deze melding, die rond 12.00 uur binnenkwam, werd de Thoolse duikploeg gealarmeerd voor een melding met meer prioriteit. Het team moest uitrukken naar Rilland, alwaar een automobilist te water was geraakt.

Tijdens het aanrijden bleek de hulp van de Thoolse duikers echter niet meer nodig en zodoende werd alsnog koers gezet richting het Rammegors. Ter plaatse bleek inderdaad een zwaan vastgevroren te zitten.

Eén van de duikers kon over het ijs naar het dier toelopen en het loskrijgen, waarna het weer van zijn vrijheid kon gaan genieten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren