Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Babylijkje zoekgeraakt in mortuarium ziekenhuis

Toegevoegd: 19-01-2009, 17.43 uur
Door: Omroep Zeeland
GOES - In het mortuarium van het Oosterscheldeziekenhuis in Goes is vorige week het lichaam van een doodgeboren baby zoekgeraakt. Dat meldt Omroep Zeeland.


Het gaat om een foetus van 17 weken. Toen de ouders het doodgeboren kindje wilden begraven, bleken de stoffelijke resten onvindbaar. Het incident is gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Volgens de uitvaartonderneming die de ouders begeleidde is het aannemelijk dat de beheerder van het mortuarium een vergissing heeft gemaakt. Het ziekenhuis en de beheerder van het mortuarium willen nog niet reageren op de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Esmiralda (20-1-2009 om 13:06)
ik denk dat hier vooral gedacht moet worden aan de ouders die dit mee moeten maken. Zij kunnen nooit meer naar hun kleintje toe. Ze kunnen het niet thuis hebben, ze kunnen niet naar een begraafplaats... Het is zeer spijtig voor de ouder. Ik wens de ouders veel sterkte toe.
Esmiralda (20-1-2009 om 13:03)
Ik snap niet dat er hier nog mensen zijn die het nog willen opnemen voor het ziekenhuis een kind blijft een kind ongeacht welke leeftijd het heeft of dat het volgroeid is of niet en dat mensen hier dan nog praten van het ziekenhuis in goes is wel goed nou sorry maar zo top ziekenhuis is het niet
Willy (20-1-2009 om 12:44)
Kindje begraven is heel erg. Heb er ook een van 13 weken weg gebracht. Je staat daar als een zoutzak. Doet zo'n pijn... veel sterkte
Regina (20-1-2009 om 12:04)
Ouders en familie, heel veel sterkte gewenst. Verschrikkelijk wat hier is gebeurd. Ik vind het bijzonder verdacht dat het ziekenhuis zelf niet wil reageren. Ik heb ook het programma op omroep zeeland gezien. Goed dat dit in de media is gebracht er gaat teveel in de doofpot. Nogmaals veel sterkte
Ko (20-1-2009 om 11:13)
Beste lezers, Dat er fouten gemaakt worden dat is menselijk, denkt u soms dat er in andere ziekenhuizen niks fout gaat? In tegendeel daar gebeuren ook zulke dingen, maar omdat het Oosterschelde ziekenhuis slecht bekend staat word dit breed uitgemeten.
Wendy van Heugten (20-1-2009 om 08:57)
Ik vind het vreselijk voor de ouders, opa's en oma's en alle verdere familie. Het is al een enorm drama als je je kindje verliest maar als je het daarna niet eens kan begraven en afscheid kan nemen, dat slaat alles. En ongeacht waar de fout ligt, het had gewoon nooit mogen gebeuren. Veel sterkte
Cookie-instellingen beheren