Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ook Zeeland geschokt door drama Belgie

Toegevoegd: 23-01-2009, 16.55 uur
Ook Zeeland geschokt door drama Belgie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ook in onze provincie is geschokt gereageerd op het drama dat zich vrijdagochtend heeft voltrokken in het Belgische Sint Gillis.
 
In de Oost-Vlaamse plaats, op nog geen dertig kilometer van de Zeeuwse grens, stak een 28-jarige man rond 10 uur in kinderdagverblijf Fabeltjesland in op diverse kinderen en volwassenen. Inmiddels zijn twee kinderen en één leidster overleden. Tien andere kinderen en nog eens twee leidsters liggen in het ziekenhuis. De meeste slachtoffers hebben ernstige verwondingen.


De dader, die zich verplaatste per fiets, had zijn gezicht zwart/wit gescminkt. Ook droeg hij een rugzak. De politie kon de man na enig speurwerk aanhouden. De omgeving van het kinderdagverblijf werd na het drama afgegrendeld. Ook kregen scholen en andere kinderdagverblijven in de buurt bewaking.

De dader, naar verluid afkomstig uit de plaats Grembergen, kon na enige tijd worden aangehouden in een Aldi-supermarkt in Lebeke. Hij zou bij zijn aanhouding gewond zijn geraakt. De man is inmiddels verhoord. Hij wordt vandaag nog voorgeleid. Wat de aanleiding was voor de steekpartij is onbekend.
 
Premier Balkenende en staatssecreataris Dijksma (Onderwijs) hebben hun medeleven betoond aan de betrokkenen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ann (24-1-2009 om 01:20)
Ongelofelijk wat hier is gebeurd. Dat zelfs een fotograaf van jullie daar zulke aangrijpende beelden maakt die iedereen in Zeeland treffen is ongelofelijk. Heel de wereld leeft met de nabestaanden mee. Heb er geen woorden voor en huil als ik dit zie. Sterkte vanuit Middelburg !!!
Ano (24-1-2009 om 01:18)
Van mij mogen ze de doodstraf weer opnemen in het z.g.n wetboek v strafrecht! triest!
Nikita (23-1-2009 om 22:17)
Deze man verdiend geen leven of bestaan meer.. ook geen celstraf.. ook geen doodstraf.. maar een hele lange pijnvolle gemene marteldood!!!!
Kees v steenis (23-1-2009 om 22:01)
Verschrikkelijk voor de getroffenen en de nabestaanden opmerkelijk dat het meerendeel van de mensen die reageert voor de doodstraf is in zulke gevallen wie vertegenwoordigd de overheid eigenlijk
Henk (23-1-2009 om 21:52)
In zulke gevallen ben ik ook voor de doodstraf. Ze hebben de dader en weten dat hij het heeft gedaan. Psychisch ziek? Hij weet in ieder geval wel hoe hij met een mes moet omgaan. Weerloze baby's verschrikkelijk geen woorden voor.Familie, vrienden, kenissen veel sterkte in deze tijd.
Ed (23-1-2009 om 21:26)
Hier past maar 1 straf: hangen! Zulke mensen mogen niet terugkeren in de maatschappij noch op kosten van de belastingbetaler 20 jaar verzorgd worden. @ Henk: Wat wil je dan? Hem "beter" praten? Zulke gevallen zijn niet te redden!
Cookie-instellingen beheren