Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dronken man rijdt voetganger aan

Toegevoegd: 27-01-2009, 14.09 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige automobilist die onder invloed van alcohol achter het stuur zat en een botsing had veroorzaakt.


De man, afkomstig uit de gemeente Borsele, raakte rond 21.45 uur op de Monsterweg in Borssele met de buitenspiegel van zijn auto een voetganger tijdens het passeren.

De voetganger, een 37-jarige man uit de gemeente Borsele, liep aan de linkerkant van de weg zijn hond uit te laten toen uit de richting van 's Heerenhoek een auto hem tegemoet kwam rijden. Ondanks dat de man en zijn hond een reflecterend vest droegen, kwam de automobilist recht op hen afgereden.
 

De man stapte opzij in de berm maar werd tijdens het passeren toch nog geraakt door de buitenspiegel van de auto. Hij liep hierdoor een gekneusde arm op. In eerste instantie was de automobilist gestopt, hij bleek duidelijk onder invloed van alcohol te zijn. Toen hij hierop werd aangesproken, stapte hij in zijn auto en reed weg.

De voetganger noteerde het kenteken en belde vervolgens de politie. Die kon de automobilist even later bij zijn woning aanhouden. Uit de ademanalyse bleek dat de 30-jarige automobilist met ruim 3,4 maal teveel alcohol op achter het stuur had gezeten.

Zijn rijbewijs is hij kwijt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anita (27-1-2009 om 16:58)
Nooit meer terug geven dat rijbewijs , volgende keer rijdt hij misschien wel iemand dood
Vonck (27-1-2009 om 16:44)
Dit zou niet moeten worden aangemerkt als verkeersdelict maar als poging tot doodslag met de auto als wapen. Deze man heeft door in zijn auto te stappen geriskeerd dat hij daarmee derden zou kunnen verwonden. Hij heeft dit doorgezet en iemand aangereden. Zwaar straffen dit soort zaken!
Marinet (27-1-2009 om 16:39)
Wat voor straf zou zo iemand nou krijgen,met zo,n alcohol percentage,ik vind dat het rijbewijs voor goed ingetrokken moet worden,gevaar op de weg voor anderen en die maken al de ellende mee.
Goes (27-1-2009 om 16:31)
Dat rijbewijs nooit meer terug geven en een hele grote boete en voorlopig opsluiten
Miranda (27-1-2009 om 14:43)
Mooi!!!! En niet meer teruggeven nu. Dat zou helemaal mooi zijn.
Cookie-instellingen beheren