Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 3 km

Getuigenoproep over vondst dode hond

Toegevoegd: 19-02-2009, 18.47 uur
Door: Roland de Jong
BORSSELE - De politie is naar aanleiding van de vondst van de dode hond op het strand bij Borssele afgelopen zaterdag op zoek naar getuigen.


Zaterdagmiddag werd nabij de Zeedijk een dood Amerikaans Stafford teefje aangetroffen. Het dier was zwaar mishandeld en vermoedelijk door klappen op haar kop om het leven gebracht. Ook was de chip uit de nek van het dier gesneden.

Volgens de politie is de hond vermoedelijk in de vroege zaterdagochtend op het strand achtergelaten. De politie is daarom ook op zoek naar mensen die tegen de ochtend een voertuig op de vindplaats hebben zien staan.


Uit het onderzoek is gebleken dat de hond pas pups heeft gehad. Daarom is de politie ook op zoek naar mensen die onlangs een stafford-pup hebben gekocht waarbij de moederhond niet meer aanwezig was.

Natuurlijk kunnen ook mensen contact opnemen die iemand kennen die tot voor kort in het bezit was van een Amerikaanse stafford, zeker als deze pas pups heeft gehad.

Heeft u antwoord op de vragen van de politie, neem dan contact op het met politiebureau in Goes via 0900-8844. U kunt ook bellen naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Zie ook:
- 'Hond vermoord op strand Borssele' (17-02-2009)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Jan (20-2-2009 om 19:03)
Er is een gezegde die zegt: Wie mens kent, leert de dieren liefhebben. Ik ga er steeds meer in geloven als ik de reactie van stoere Jan lees, hahah. Jan is waarschijnlijk bang van honden, daarom reageert hij zo.
Jose (20-2-2009 om 18:07)
Jan is vast geen dierenvriend, en als is t maar een dier, ook een verdiend niet zo aan zijn einde te komen.
Mo (20-2-2009 om 16:44)
@Han ik zou de advertenties doorspelen naar de politie hoor, kunnen ze kijken of de moeder hond nog aanwezig is
Angelique (20-2-2009 om 15:24)
Dit is echt te triest voor woorden arm beesje hoop dat degene die dit op zijn geweten heeft heel snel word gepakt en het zelfde met hem/haar doen als ze die hond hebben aangedaan je moet maar met zo een geweten rond willen lopen ik kan hier niet over uit hopelijk heeft iemand iets gezien
Kim (20-2-2009 om 13:01)
EN! dat de regering de straffen voor mishandeling moord e.d. op ieder levend wezen flink zal moeten verscherpen en veel strenger op moeten treden. Miscchien is onze maatschappij dan nog te redden.....
Kim (20-2-2009 om 13:00)
Maar dat doet niet af aan het feit dat er steeds meer dieren zijn die slachtoffer worden van een maatschappij die erg achteruit gaat...De maatschappij is intolerant aan het worden zowel tegen mens als dier, ik vind dat de mensen eens beter na moeten denken over hun acties.
Cookie-instellingen beheren