Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Past jouw uitvaartverzekering nog bij jouw wensen?

Toegevoegd: 15-03-2022, 09:37 uur - In samenwerking met: Overstappen.nlFoto: Pexels

Natuurlijk wil je er liever niet bij stilstaan, maar het afsluiten van een uitvaartverzekering is heel verstandig. Vergelijk de verschillende verzekeringen met elkaar en kies voor de polis die het beste bij jou past. We raden je aan om je uitvaartverzekering in één keer goed te regelen. Als je overstapt, kom je vaak voor hogere kosten te staan. Wil je dit toch doen? In dit artikel geven we een aantal tips.

Bij een uitvaart komen veel kosten kijken. Niet alleen het begraven of cremeren kost geld, maar ook de uitvaartceremonie, kaarten, kist, bloemen et cetera. Een goede verzekering voorkomt dat nabestaanden voor deze kosten opdraaien. Bovendien kun je door je wensen aan de verzekering kenbaar te maken, je nabestaanden ontzorgen. Ze weten dan precies hoe jij jouw uitvaart graag wilt hebben. Gaat jouw voorkeur uit naar begraven of cremeren? Welke muziek heeft jouw voorkeur? Heb je andere speciale wensen? Je kunt ze allemaal doorgeven.

Aanpassen of overstappen?
Meestal wordt aangeraden om je uitvaartverzekering in één keer goed te regelen. Maar natuurlijk kan het gebeuren dat je achteraf toch niet helemaal tevreden bent. Je kunt natuurlijk je verzekering laten aanpassen, zodat deze meer aansluit op je wensen. Maar als je je verzekering te duur vindt of het niet eens bent met de polisvoorwaarden, dan kun je overwegen om over te stappen. De oude verzekering wordt dan opgezegd en er wordt een nieuwe verzekering afgesloten.

Aan het overstappen kleven zowel voor- als nadelen. Een voordeel is dat de nieuwe verzekering wellicht beter past. Helaas is het overstappen in veel gevallen financieel gezien niet zo gunstig. Behalve als de premie echt een flink stuk lager is. Online kun je gemakkelijk de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Let daarbij goed op de premie die op jouw leeftijd moet worden betaald. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie is.

Opzeggen begrafenisverzekering
Wil je je verzekering opzeggen? Dan heb je twee mogelijkheden: de verzekering afkopen of premievrij maken. Soms kun je -als je de verzekering afkoopt- de opgebouwde waarde laten uitbetalen. Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar het houdt wel in dat je niet meer verzekerd bent. Als je de verzekering premievrij maakt, dan betaal je geen premie meer. Daardoor wordt er een lager bedrag uitgekeerd als je onverhoopt komt te overlijden. Kies je voor een nieuwe verzekering, dan begin je weer opnieuw met het sparen voor jouw begrafenis. Daardoor wordt vaak een hogere premie berekend.

Bijverzekeren
Wil je je verzekering aanpassen, maar niet voor extra kosten komen te staan? Overweeg dan om je bij te verzekeren voor eventuele extra kosten. Op dit gebied zijn er meerdere opties. Je kunt een extra uitvaartverzekering afsluiten, of het verzekerd bedrag verhogen van de verzekering die je al hebt afgesloten. Een andere mogelijkheid is wat extra spaargeld apart leggen voor je uitvaart. Wat je ook doet, maak eerst een goede overweging en stap niet zomaar over. Soms lijkt dat heel aantrekkelijk. En dat kan het ook zijn. Maar het kan ook grote gevolgen hebben. 


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren