Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 63 km

Tips om twijfel uit je dagelijks leven weg te nemen

Toegevoegd: 10-11-2021, 13:46 uur - In samenwerking met: Zorgkiezer.nl
Zo neem je twijfels uit je dagelijkse leven weg
Wil jij twijfels uit je dagelijkse leven wegnemen? Iedere dag moet je keuzes maken. Van je
zorgverzekering vergelijken tot bepalen wat je vanavond gaat eten. Misschien ben je bang dat je de verkeerde keuzes maakt en twijfel je daardoor altijd. In dit artikel voorzien wij je van tips om twijfels uit je dagelijkse leven weg te nemen. Lees snel verder en ontdek onze tips.

Bekijk wie jij bent en wat je behoeften zijn
Bekijk eens goed wie jij bent en wat jouw behoeften zijn als je bijvoorbeeld een nieuwe zorgverzekering 2022 zoekt. Je kunt niet altijd van tevoren weten wat de uitkomst van je keuze is, maar je kunt wel een poging wagen om tot een betere keuze te komen. Door het hebben van zelfinzicht kom je beter te weten wat bij jou past. Hierdoor kun je makkelijker knopen doorhakken en voorkomen dat je keuzes maakt waar je later spijt van krijgt.

Ga voor het eerste waar je aan denkt
Vaak denk je eerst aan iets en komen er daarna andere mogelijkheden bij je op. Kies altijd voor datgene waar je het eerst aan denkt. Je eerste ingeving heeft namelijk best vaak gelijk. En doorgaans is het ook niet nodig om alles uitgebreid af te wegen. Denk bijvoorbeeld aan kiezen welke broek je aantrekt of welk ontbijt je klaarmaakt. Deze kleine dingen zijn het niet waard om lang over na te denken. Ga altijd af op je eerste ingeving, zodat je het jezelf een stuk makkelijker maakt.

Stel een deadline vast
Moet je een belangrijke beslissing nemen, dan kun je jezelf hier het beste de tijd voor geven. Doe dit echter niet te lang en stel hier ook een deadline aan vast. Je keuze zal niet veranderen als je er nog langer over na zal denken. Mocht je vaak ergens langere tijd aan twijfelen, dan is het zeker aan te raden een deadline vast te stellen. Zo stel je de keuze niet telkens weer uit.

enk niet teveel zwart-wit
Ook raden we je aan niet te veel zwart-wit te denken, omdat er niet alleen goede of foute keuzes zijn. Ook als je niet in een keer de juiste beslissing maakt, zal dat niet direct een invloed hebben op je hele leven. Stel dat je een verkeerd meubelstuk koopt, dan kun je deze ook weer doorverkopen. Door keuzes niet als goed of fout te zien, kun je eenvoudiger knopen doorhakken.


« Ga terug


Cookie-instellingen beheren