Weerbericht:
Enkele buien, soms met natte sneeuw of hagel, vannacht droog
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 50 km

Vouwgordijnen: een romantische uitstraling in elke kamer

Toegevoegd: 08-06-2022, 14:26 uur - In samenwerking met: Veneta
Vouwgordijnen zijn gordijnen die in elkaar vouwen als je ze optrekt. Dat maakt ze dus anders van rolgordijnen, die omhoog worden opgerold. Laat je vouwgordijnen zakken en ze vouwen zichzelf weer langzaam uit elkaar tot ze de juiste positie hebben bereikt. Vouwgordijnen zijn gemakkelijk te monteren en hebben een warm en sfeervol uiterlijk. Ze zijn perfect als je rolgordijnen of een plissé gordijn te koud vindt en zoekt naar een vorm van zonwering met soortgelijke kenmerken, maar een warmer en romantischer uiterlijk. Vouwgordijnen zijn te krijgen in allerlei uitvoeringen.

De afmetingen: hoe hang je ze op?
De afmetingen die je nodig hebt voor je vouwgordijnen worden bepaald door de manier waarop je ze wilt monteren. Je kunt ze dan in je kozijn hangen of voor je raam. In het eerste geval is het belangrijk dat ze precies passen en dat betekent soms dat je je vouwgordijn op maat laat maken. Wil je ze voor je kozijnen hangen, dan mogen ze uitsteken aan beide kanten en heb je dus grotere afmetingen nodig. Beide opties beïnvloeden het uiterlijk van je raam, dus denk hier even goed over na.

Belangrijke aandachtspunten
Als laatste zijn er enkele aandachtspunten om rekening mee te houden als je vouwgordijnen gaat kopen. Wil je bijvoorbeeld verduisterende gordijnen of gordijnen die juist nog licht doorlaten? Deze keuze maak je door te kijken naar de functie van de kamer waarin ze komen te hangen. Voor vochtige ruimtes, zoals badkamers, toiletten en keukens, kies je voor een waterbestendig materiaal. Verder zijn er de extra opties om over na te denken, zoals de bediening, de locatie van het koord en de opbergdoos. Je specialist kan je helpen bij het maken van al deze beslissingen. Uiteindelijk schaf je dan ongetwijfeld de perfecte vouwgordijnen aan voor jouw kamer, jouw stijl en jouw benodigdheden.
 
« Ga terug

Cookie-instellingen beheren