Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Kinderen controleren in 30KM-zone

Toegevoegd: 17-03-2009, 10.33 uur
Kinderen controleren in 30KM-zone
Door: Laurens Jobse
MIDDELBURG - Vanmorgen hebben kinderen van basisschool de Regenboogschool samen met de Politie, Gemeente middelburg en Veilig Verkeer Nederland de snelheid gecontroleerd van auto's aan de sportlaan in Middelburg.

Vanaf 7.45 uur werden passerende auto's door middel van een lasergun gecontroleerd op hun snelheid. De auto's werden vervolgens aan de kant gezet en de bestuurder werd door de kinderen aangesproken. Bestuurders die de snelheidslimiet van 30km per uur niet overschreden kregen een groene kaart. Bij kleine overschrijdingen kreeg de bestuurder een gele kaart en een boetekaart. Op de boetekaart stonden de bedragen van verkeersboetes vermeld. Bestuurders die een grote snelheidsovertredingen maakten werden door de politie apart genomen en beboet.


De controle vandaag aan de Sportlaan was de zevende controle van dit jaar. Eerder werd er gecontroleerd op de Berkenlaan, Spinhuisweg, Rozenburglaan en Grevenlingenstraat in Middelburg, ook is er dit jaar gecontroleerd aan de Spoorstraat in Arnemuiden en de Oude Rijksweg in Nieuw en sint Joosland.

Na vijf jaar van controles in 30km-zones is er een positieve lijn zichtbaar. Waar men in 2007 nog 30% een groene kaart kon geven, is dat in 2009 inmiddels gemiddeld al 40%. Ook het aantal mensen wat te hard rijd in de 30km-zone is teruggedrongen. In 2009 is dat nog 60% in vergelijking met 65% in 2008 en zelf 70% in het jaar 2007.

Meer foto's kunt u vinden op www.zeeuwseregio.nl.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mascleta (17-3-2009 om 20:14)
@ Matthijs, Niet te vroeg oordelen! de politie controleerde met de lasergun en gaf de snelheid door een de mensen van Veilig Verkeer Nederland. aan het einde van de controle mochten de kinderen nog even door de lasergun kijken. Hier is geen enkele boete aan verbonden!
Vonck (17-3-2009 om 17:23)
Bij deze nodig ik de kids uit om eens bij mij voor de deur te komen meten. Je mag bij ons 30 maar er wordt gemiddeld 50 gereden (schat ik) Zelfs in een bocht waarachter de geveltjes van (oude) woningen spiksplinternieuw zijn. Geeft toch al een duidelijk beeld van het rijgedrag hier in de straat
Johan (17-3-2009 om 16:24)
Rustig maar Matthijs, zo'n geposeerde foto zegt toch helemaal niets over de daadwerkelijke controles (waarbij een politieagent toezicht houdt). Je moet daar gewoon niet te hard rijden, en niet gaan zeuren over hoe de controle wordt uitgevoerd.
Matthijs (17-3-2009 om 14:11)
Kinderen zijn niet bevoegt om een lasergun te hanteren (foto). Dus alle boetes zijn ongeldig. 30 km zones zouden ze alleen moeten instellen bij het begin en eind van de les dag. Bovendien is de sportlaan een doorgaande weg die gewoon 50 hoort te zijn. IN een woonwijk 30, ok maar niet daar buiten!
Jacqueline (17-3-2009 om 13:14)
Kunnen ze dat bij de Zuidlandschool in Terneuzen ook eens doen?
Een bezorgde moeder (17-3-2009 om 13:00)
Kom dan ook maar eens in het dorp Sint- Laurens controleren ,hou mijn hart vast hoe hard zij over de kruising knallen,
Cookie-instellingen beheren