Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Grote rampenoefening in Nisse

Toegevoegd: 03-06-2009, 22.11 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Manfred Berrevoets
NISSE - Ruim honderd hulpverleners hebben woensdagavond meegedaan aan een grote rampenoefening bij manege De Weelruiters in Nisse.


Even voor zeven uur brak brand uit in één van de loodsen op het terrein van de manege. Tijdens de brand waren tientallen personen in de loods aanwezig. Ook waren enkele paarden op hol geslagen waardoor er binnen in de loods een enorme ravage ontstond. Enkele personen raakten zwaar gewond en kwamen bekneld te liggen.

Het team met bedrijfshulpverleners startte meteen met het ontruimen van het pand en bracht de eerste slachtoffers in veiligheid. Kort daarna arriveerde de brandweer en de eerste ambulance welke de situatie in kaart brachten. Al snel werd geconcludeerd dat er tientallen slachtoffers gevallen waren en er veel medische assistentie noodzakelijk was. De ambulancedienst besloot daarom assistentie in de schakelen van het SIGMA, de snel inzetbare groep ter medische assistentie. Deze groep behandelde bijna 40 slachtoffers aan hun verwondingen.

Ook de brandweer schaalde op en zette diverse voertuigen in om de brand te bestrijden en de slachtoffers te bevrijden uit hun benarde positie. Ook waren enkele brandweerlieden noodzakelijk om de slachtoffers uit de loods vol met rook te halen. De brandweer redde naast vele slachtoffers ook enkele paarden uit de loods.

Naast de slachtoffers die gevallen waren door de brand, raakte ook enkele personen ter water. Één slachtoffer kon door brandweer mensen uit het water worden gehaald. Het tweede slachtoffer is door brandweerduikers uit het water gehaald en gereanimeerd.

Het doel van de oefening was het beoefenen van procedures en processen van de hulpverleningsdiensten en de organisatie van de bedrijfshulpverlening van de manege. Ook richtte de oefening zich op de coördinatie en samenwerking tussen alle partijen in het zogenaamde Commando Plaats Incident.

Aan de oefening deden ongeveer 100 hulpverleners mee waaronder eenheden van de brandweer van de gemeente Borsele en Connexxion Ambulance Zorg Zeeland. Ook werd de nieuwe motorambulance ingezet.


Foto'sReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Croina van den Berge (4-6-2009 om 15:37)
Het was inderdaad een hele gezellige en goede oefening.
Youri (4-6-2009 om 00:32)
Goed dat Zeeland hier op oefent leuk om de Ambulance motor ook zo snel bij een oefening te zien! Je weet tenslotte nooit van de zomer ;)
SIGMA (3-6-2009 om 23:29)
Het was een hele goede en gezellige oefening!
Cookie-instellingen beheren