Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Nieuw dienstvoertuig voor brandweer Tholen

Toegevoegd: 07-07-2009, 23.58 uur
Nieuw dienstvoertuig voor brandweer Tholen
Door: Jan-Willem Kempeneers

THOLEN - De Thoolse brandweer heeft sinds kort een nieuw voertuig in gebruik. De Volkswagen Touran vervangt een bijna negen jaar oude Opel Zafira.


Het nieuwe voertuig doet dienst als vervoermiddel voor de tweede Officier van Dienst. De eerste OvD maakt gebruik van een Landrover Freelander die eigendom is van de regionale brandweer. De Volkswagen Touran heeft uiteraard een rode kleur en is voorzien van de officiële brandweerstriping. De zwaaibalk op de auto is voorzien van LED-verlichting, wat een lange levensduur heeft.

Naast de standaard blauwe verlichting is de balk ook voorzien van groene lampen. Deze groene verlichting wordt gevoerd als een leidinggevende als eerste met dit voertuig bij een incident aanwezig is. Ambulances zijn al langer voorzien van een groene zwaailamp. Linksachter op de auto kan verder nog een oranje zwaailamp gemonteerd worden.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (9-7-2009 om 12:34)
Zo zie je dat de crisis overal z'n sporen na gaat laten. Iedereen doet een stapje terug. @ Jaap: Wat de betrouwbaarheid van de huidige VW's tov de Opels betreft kan ik andere cijfers laten zien.
Maarten (8-7-2009 om 19:27)
Ff wat anders, weet iemand wat de 19-110 is? En waar hij staat? Is het alleen een ambu voor B-ritten want tot nu toe heeft hij volgens mij alleen nog maar B-ritten gehad.(naar o.a. ter valcke)
Jb (8-7-2009 om 19:13)
Mooi? niks mooi!,, ze moeten gewoon het goedkoopste pakken lelijke dacia of daihatsu ofzo
A3 (8-7-2009 om 18:48)
Pfffff als het toch over merken gaat waarom dan niet een X5 he?????
E.S. (8-7-2009 om 18:00)
Leuke auto, alleen jammer dat het een Touran is inderdaad. Nieuwe Zafira had toch wel beter geweest.
Jaap (8-7-2009 om 16:31)
Misschien wel mooier maar niet beter of betrouwbaarder een vw is veel beter dan opel spreek uit ervaring
Cookie-instellingen beheren