Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vegan Streaker beraamde aanslag op koningin

Toegevoegd: 21-07-2009, 11.23 uur
Door: Jan-Willem Kempeneers

MIDDELBURG - De Nationale Recherche heeft huiszoeking gedaan in de woning van de vriendin van de vegan streaker in Wissenkerke. De vegan streaker, dierenactivist Peter Janssen, is gisterochtend opnieuw aangehouden op verdenking van het beramen van een aanslag op koningin Beatrix en het bezit van een vuurwapen.


Dierenactivist Peter Janssen was in april gearresteerd op verdenking van het vrijlaten van 2500 nertsen op een farm in Stavenisse. Op 30 juni besloot de rechtbank in Rotterdam echter het voorarrest te schorsen. Janssen mocht naar huis om zijn zieke moeder te verzorgen.

Bij de vrijlatingsactie in Stavenisse vonden vijftig nertsen de dood. Nog eens honderd nertsen zijn nog steeds spoorloos. In de omgeving hebben die dieren onder meer kippen dood gebeten. Ook werden destijds de schuttingen rond de farm beklad en is de administratie van de dieren overhoop gehaald.

De vegan streaker is maandagmorgen gearresteerd in de woning van zijn moeder in Vught. De computer die in de woning stond heeft de recherche in beslag genomen voor verder onderzoek.

De Nationale Recherche heeft maandagmorgen omstreeks kwart over zeven ook een inval gedaan in het huis van de vriendin van Janssen in Wissenkerke. Dertien man voorzien van kogelvrije vesten doorzochten de gehele woning. Ook hier is een computer in beslag genomen.

Dinsdagmorgen werd overigens bekend dat Peter Janssen is opgepakt vanwege het beramen van een aanslag op Koningin Beatrix. Volgens de advocaat van Janssen is niet bekend wat de aanwijzingen tegen de verdenking zijn. Janssen zelf ontkent de beschuldiging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Matthisj (21-7-2009 om 14:54)
Een aanslag op de koningin? Konden ze nou niets beters verzinnen? Hij loopt binnenkort natuurlijk weer vrij rond omdat ze het weer eens niet waar kunnen maken. Hij moet wel aangepakt worden, dus zet gewoon z'n uitkering stop dan moet ie wel gaan werken en heeft ie geen tijd meer voor die onzin.
Dennis (21-7-2009 om 14:48)
Nee suus, maar Volkert van der g. was wel een geboren zeeuw, hij was opgegroeid in de stromenbuurt in middelburg en werkte als jonge gast bij ons in vogelopvang de mikke, hij is toen ontslagen omdat hij tegen rattengif protesteerde omdat dit ook levende beestjes zijn.
Vlisingse (21-7-2009 om 14:09)
Leuk voor die vriendin van hem,wordt ook zij nog de dupe.Een erg ondoordachte actie van hem,maar ik geloof best dat hij ergens het beste voor had met deze dieren.
Diana (21-7-2009 om 13:51)
Wat doet het ertoe of het een zeeuw is of niet? Hij is fout bezig als het inderdaad allemaal waar is wat ze zeggen maar feit is dat hij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen! Dus afwachten maar
Schimpy (21-7-2009 om 13:22)
Lijkt mij een heel gevaarlijk ventje. Dit is geen gewone dieren liefhebber. Iedereen weet dat ze niet zelfstandig kunnen overleven en doodgereden worden. Zet deze figuur maar eens stevig aan het werk, hij zal wel op de gemeenschap teren, net als veel van zijn zgn. natuur vriendjes.
Peter (21-7-2009 om 12:30)
Het is goed dat hij voor de dieren opkomt,maar een aanslag op de koningin gaat te ver. en je bent onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen. mensen staan al gauw klaar met hun oordeel over een ander.
Cookie-instellingen beheren