Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Touw in jet reddingboot KNRM

Toegevoegd: 16-08-2009, 13.23 uur
Door: Roland de Jong
YERSEKE - Meestal komen de redders in actie voor de problemen van anderen op het water. Zaterdag mochten de KNRM'ers van het pas geopende station in Hansweert zichzelf helpen na een actie bij Yerseke.


De KNRM was zaterdag aanwezig bij de jaarlijkse mosselfeesten in Yerseke. Het station Hansweert had hiervoor de beschikking gekregen over de uit Dordrecht afkomstige reservereddingboot Martijn Koenraad Hof. De boot zou meevaren tijdens de vlootschouw, maar net toen de boot de haven uitvoer strandde een jachtje op de platen nabij Yerseke.

De KNRM zette meteen koers naar het jachtje en ter plekke werd met de bemanning van het jachtje overlegd.
 
Het anker werd uitgegooid en de opvarenden zouden zelf wachten op hoog water. Op de terugweg bleek echter dat de KNRM-boot ook niet goed meer vooruit wilde. Na onderzoek bleek dat er een stuk touw in de jet terecht was gekomen. Het touw werd verwijderd en hierna was de reddingboot weer klaar om naar Dordrecht te varen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren