Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vissloep overvaren op Oosterschelde

Toegevoegd: 22-08-2009, 19.18 uur
Vissloep overvaren op Oosterschelde
Door: Manfred Berrevoets
WEMELDINGE - Op de Oosterschelde ter hoogte van Wemeldinge is zaterdagmiddag een vissloep overvaren door een duwbak. Vier jongens kwamen in het water terecht.


Het incident vond rond kwart over twee plaats. Omdat de jongens in het water lagen werd er een reddingsboot opgeroepen. De jongelui waren vertrokken vanuit Yerseke toen zij ter hoogte van de verkeerspost Wemeldinge werden overvaren door een duwbak welke het kanaal door Zuid Beveland uit kwam. De vissloep van drie meter zonk met alle spullen gelijk naar de bodem.

De drenkelingen zijn door een zeiljacht uit het water gehaald en aan boord van de duwbak gebracht. Één van de jongens is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (23-8-2009 om 14:12)
Geladen duwbak dodehoek 300 meter ?Hoofdvaarwater/nevenvaarwater ? Maar het zeemanschap zal wel prevaleren ooit mss......
Jaap Vergeer (23-8-2009 om 11:04)
Zo die zijn nog goed weggekomen! Dit laat zien hoe goed je als klein schip op de grote moet letten. Grote schepen hebben een dode hoek van 300 meter. Ze zien je dus gewoon niet.Kijk dus uit want zij kunnen niet zomaar even stoppen of uitwijken.
Cookie-instellingen beheren