Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerploegen druk met brandjes

Toegevoegd: 20-08-2009, 23.49 uur
Brandweerploegen druk met brandjes
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De diverse Zeeuwse brandweerploegen hadden vandaag de handen vol aan het blussen van buitenbrandjes: zeven in totaal.
 
Rond 11.10 uur werd een bermbrand ontdekt langs de Derringmoerweg in Arnemuiden (foto boven, foto's 1 en 2). De blusploegen van de Middelburgse beroepsploeg en de post Arnemuiden rukten uit om de brand te blussen. Uiteindelijk wist de Arnemuidense brandweer het vuur met twee stralen hoge druk te doven.
 
Rond tien over twee was het raak in Goes (foto's 3 en 4). Toen de spuitgasten ter plaatse kwamen bij het brandadres aan de Kattendijksedijk bleek dat een boer van het perceel land dat daar ligt de slootkant in brand had gestoken. Over enkele tientallen meters had het vuur om zich heen gegrepen, meerendeels wel aan de goede kant van de sloot, namelijk tegen de akker aan. Echter aan de overkant van de sloot stond ook een stuk dijkbegroeiing in brand en zelfs een
afrasteringspaaltje had vlam gevat. De brandweer heeft het vuur geblust.


Een half uur later moest de brandweer van Axel uitrukken voor een bermbrand bij de Rondweg Zaamslag (N290). De grootste brand woedde in Burgh-Haamstede. Daar stond een flink stuk duin in brand. Brandweerploegen uit Haamstede, Renesse, Zierikzee en Brouwershaven werden opgeroepen om deze brand, die rond 15.35 uur uitbrak, te blussen. Later woedden nog buitenbrandjes aan het Veldzigt in Oostkapelle, de Provincialeweg (N290) in Vogelwaarde en de Zuiverseweg in Aagtekerke. Deze brandjes bleven in omvang beperkt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ewout (21-8-2009 om 17:00)
Boeren laten opdraaiien voor de kosten, ze zorgen er maar voor dat de rommel die ze in de fik zetten geen schade kan veroorzaken. Desnoods gaan ze er zelf bij zitten met een tankwagen.