Weerbericht:
Regenachtig, morgen overdag geleidelijk droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Scholieren wijzen op snelheid in Zierikzee

Toegevoegd: 09-11-2009, 08.49 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Leerlingen van de Theo Thijssenschool in Zierikzee moesten maandagochtend vroeg uit de veren. Ze deden mee aan een verkeersveiligheidsactie.


Samen met politiemensen, vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Schouwen-Duiveland vroegen zij met een speciale actie de aandacht van automobilisten die over de Calandweg reden. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Veel mensen rijden echter harder dan deze snelheid.

Politiemensen bekeken maandagochtend met laserguns hoe hard iedereen reed. Mensen die minder dan 45 kilometer per uur, maar harder dan dertig reden, kregen een gele kaart. Iedereen die harder reed kreeg een boete. Mensen die minder dan dertig reden werden door de schoolkinderen beloond met een groene kaart.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (9-11-2009 om 12:17)
Hele goede aktie, maar ze moeten ook maar eens bij de Pontes voor gaan staan. Onze kinderen moeten iedere dag naar school langs deze DRUKKE weg. En dan hebben we het nog niet eens over al de keren dat een auto door rijdt op de rotonde zonder de fietsers voorrang te geven.
Rob (9-11-2009 om 11:30)
Het zou ook erg fijn als diezelfde scholieren zich dan ook aan de regels zouden houden. Vooral de leerlingen van het voortgezet onderwijs lijken wel uit de "rimboe" te komen alsof ze nooit van enige regel gehoord hebben.
S (9-11-2009 om 10:51)
Laat de politie en VVN eerst eens hun eigen straatje schoonpoetsen. En uh als je je als automobilist netjes aan de snelheid houd dan wordt je voorbij gekrost door scooters en brommers.
Boris (9-11-2009 om 09:14)
Helemaal met michel eens
Michel (9-11-2009 om 09:01)
Nu die kinderen nog zo opvoeden zodat zij zich ook aan de verkeersregels houden. Dus niet 5 dik naast elkaar fietsen, geen voorrang nemen, goede verlichting voeren, etc.
Annie (9-11-2009 om 09:01)
Goede actie zeg. Tof van die scholieren, zouden ze vaker moeten doen bij alle basisscholen en andere wegen.
Cookie-instellingen beheren