Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 69 km

Politie zet 40 voertuigen aan de kant

Toegevoegd: 09-11-2009, 14.23 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vanochtend in Vlissingen in totaal veertig motorvoertuigen aan de kant gezet voor een algehele verkeerscontrole.
 
Selectief werden de 40 motorvoertuigen, waaronder 30 brommers, naar de controleplaats gestuurd. Bij de bromfietsen overschreden 7 ervan de maximum constructiesnelheid. De bestuurders hiervan kregen een bekeuring, maar ook werd het kentekenbewijs ingenomen. Dit krijgen ze weer terug als ze de bromfiets weer in orde hebben gemaakt/laten maken.
 
Twee bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Ook werden bekeuringen uitgeschreven voor het feit dat er brommers op het fietspad reden en voor het niet-handsfree bellen.
 
Ook deelde de politie boetes uit voor het hebben van te donkere ruiten, een defecte claxon en voor het niet omhebben van de autogordels. Ook werd een man bekeurd die volgens het CBR psychisch niet geschikt is om een auto te besturen, maar dit toch deed.
 
De controle vond plaats van 07.45 tot 12.00 uur en werd gehouden in samenwerking met de verkeerspolitie.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeker (10-11-2009 om 20:22)
Dat klopt, maar de wet stelt nu eenmaal een beperking aan de max. snelheid van brommers. Wie weet gaat de toegestane snelheid in de toekomst wel omhoog? In andere europese landen mag er ook harder gereden worden en binnenkort komt er het praktijkexamen voor het bromfietsrijbewijs.
Francois (10-11-2009 om 17:30)
Gastjes van 16/17 op een scooter rijden die 80 kan terwijl ze een verkeersinzicht hebben van een notendop??? Max 50 is voldoende voor die gasten of die scooter dat nu wel of niet aankan doet niet ter zake.
Robbedahl (10-11-2009 om 17:20)
Ze hebben nog wat boetes te schrijven voor het jaar om is... jmmr hr.. geen ambitie join de politie
Acab (10-11-2009 om 11:02)
Het was weer een complete razzia inderdaad.... Met veel vertoon van macht stonden ze op het zwembad terrein. Motoragenten zwermden als irritante horzels door de straten. Op zoek naar criminelen. Als ik midden in de nacht bel omdat er straatraces naast mn deur worden gehouden komen ze niet.
Souburger (10-11-2009 om 08:00)
Ja hier heb je ook echt bergen,maar ik vind het wel vreemd ,je houd een motorcontrolle en van de 40 hou je 30 bromfietsers aan ,zijn ook echt motoren .
Ja (9-11-2009 om 23:57)
Goed voor jou dat je hier geen bergen hebt hé Reeferman....
Cookie-instellingen beheren