Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ongeval na wilde achtervolging

Toegevoegd: 05-02-2010, 00.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
GOES - Op de A58 bij Goes heeft zich donderdagavond een ongeval voorgedaan tijdens een wilde achtervolging.

De politie Zuid-Holland-Zuid zat al vanaf Dordrecht achter een Franse personenauto aan die mogelijk verdovende middelen vervoerde. De auto negeerde stoptekens en de achtervolging verplaatste zich daardoor via Brabant naar Zeeland.


Net voor de afslag Goes-Zuid tikte rond 20.00 uur één van de achtervolgende politiewagens de auto aan. De Franse auto raakte via de linkerberm naar de rechterzijde van de weg. Hier vloog de auto in een sloot om daar vervolgens ook tot stilstand te komen. De brandweer was met spoed ter plekke geraakt omdat er sprake zou zijn van een beknelling, maar ter plekke waren alle inzittenden van de Franse auto al uit het voertuig. Ten minste één persoon is aangehouden.

De politie heeft ter plekke urenlang technisch verkeersonderzoek gedaan. De snelweg was hierdoor tot na middernacht afgesloten. Verkeer op rijbaan met rijrichting Vlissingen was niet mogelijk tussen de afslagen 's-Gravenpolder en Goes-Zuid. Rijkswaterstaat verzorgde samen met de politie een omleiding.

Na afronding van het onderzoek kon de auto worden geborgen. De politie stelde in de tussentijd een zakje met daarin vermoedelijk verdovende middelen veilig. De auto zal nog worden onderzocht op de aanwezigheid van andere verboden spullen en middelen.

Uit de auto lekte olie. De brandweer heeft een klein dammetje gemaakt om verontreiniging van de sloot te beperken. Rijkswaterstaat gaat de milieuschade verder bekijken.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Niek (8-2-2010 om 13:55)
Eindelijk nuttige actie, is het een ander politiekorps dan 'poltiie Zeeland'
Joop (6-2-2010 om 00:37)
Goed gewerkt politie!! Vaker zo doen! In Frankrijk en België hadden ze de auto de weg af geschoten. Ik vind als je zo iets doet, moet je het zo veilig mogeijk doen. Als de auto niet stopt, dan zorg je dat hij stopt. Niet te flauw doen allemaal hoor!! Hard aanpakken die drugs toeristen/dealers
Walter (5-2-2010 om 21:48)
@André en anderen: Politie weet van te voren niet waarom iemand er vandoor gaat als er een stopteken word gegeven. Het lijkt misschien een magere vangst maar voor het zelfde geld ligt er 100 KG coke in de kofferbak, een lijk, wapens of andere troep waar wij als samenleving erg veel last krijgen.
Mike (5-2-2010 om 20:28)
Even voor alle zeikerds over kosten en wel of niet verantwoordelijk. Zeiken dat er in Vlissingen niets word gedaan. Nu iemand die het echt verdiende van de weg en wat lezen we? Juist weer gezeur. Deze mensen waarschijnlijk beroepszeikerds. Politie topwerk en keurig op leeg stuk A58 actie ondernomen
Ard (5-2-2010 om 20:26)
@Arie, ga eerst maar us op Franse les, en verhuis dan naar Frankrijk. In Frankrijk hadden ze deze lui al na 2 km grof aan de kant gezet. Jij snapt het echt niet. Adieu
Harrie uit Breskens (5-2-2010 om 20:23)
Diegenen die negatief reageren op deze politie-actie snappen er echt niets van. De vorm van criminaliteit die de Fransman bedrijft/bedreven heeft moet met alle midelen bestreden worden. Voor de politie van harte gefeliciteerd met het resultaat.
Cookie-instellingen beheren