Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Fransman al bespoten met pepperspray

Toegevoegd: 05-02-2010, 17.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Fransman die gisteravond door de politie van de weg is gereden op de A58 bij Goes was eerder al tot stoppen gedwongen, maar ging er toen weer vandoor. Dat heeft de politie Zuid-Holland-Zuid bekend gemaakt.


De 29-jarige Fransman kreeg gisteravond op de A16 bij Dordrecht een stopteken. Hij negeerde dit en er startte een achtervolging. Die liep in eerste instantie door Brabant. Met hulp van een door de politie gecreëerde file lukte het de politie de verdachte te laten stoppen.

De bestuurder probeerde echter weer door te rijden. Een agent zag kans de 29-jarige met pepperspray te spuiten. Dat had geen resultaat en de verdachte reed gewoon verder.

Hij sloeg de A58 op. Hierbij haalde hij volgens de politie zulke hoge snelheden dat het andere verkeer op de snelweg gevaar liep. Uiteindelijk lukte het net voor de afslag Goes de verdachte van de snelweg te rijden. Zijn auto belandde in een sloot.

De 29-jarige verzette zich flink bij zijn aanhouding. In de sloot bij de auto vond de politie diverse soorten drugs. De verdachte is ingesloten in een politiecel.
 
Zie ook:
- Ongeval na wilde achtervolging A58 Goes (04-02-2010)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jedidja (5-2-2010 om 20:51)
Wat zeg jíj nou arie?? je verschuift de schuld naar de politie?? nou já zeg....
John (5-2-2010 om 20:07)
Als je niks te verbergen hebt, hoef ook niet te vluchten. Als je dan vlucht beken je schuld . Moet je zo iemand dan maar door laten rijden. Dan is het hek van de dam. Politie heeft een goed stuk weg gekozen. Had hem ook tegen een boom kunnen duwen.
John (5-2-2010 om 19:45)
Zeer goede actie van de politie. TOP! En wederom om harddrugs. Zoveel mensen in gevaar brengen. Levenslang op water en brood met zo'n gast.
Hennie (5-2-2010 om 18:47)
Zal morgen wel naar huis mogen! Heeft een moeilijke jeugd gehad! Is dan overmorgen weer aan het "runnen" maar dat is dan weer een totaal andere zaak!
Arie (5-2-2010 om 18:40)
Compleet van de gekke dat de politie iemand tot zulk gevaarlijk gedrag aanspoort, in Amerika zijn er zo al meerdere doden gevallen, gaat hier ook gebeuren straks, en dan geven ze de 'overtreder' de schuld!
Marco (5-2-2010 om 18:14)
Er zijn hier cellen tekort,stuurt de fransman terug naar frankrijk en zet hem daar in een cel en een verbod op nederland,hij heeft hier in wel zitten donderen.
Cookie-instellingen beheren