Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 68 km

Drugs gevonden bij speciale controle

Toegevoegd: 06-02-2010, 23.22 uur
Drugs gevonden bij speciale controle
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens een speciale controle heeft de politie zaterdag bij de Veerhaven in Breskens meerdere drugstoeristen aangehouden.


Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat veel drugstoeristen gebruik maken van het openbaar vervoer en met name het fiets/voetveer tussen Breskens en Vlissingen. “De drugstoeristen bezoeken in Vlissingen en Goes de coffeeshops en nemen gekochte softdrugs mee naar huis”, aldus Mireille Aalders, woordvoerder van de Politie Zeeland.

“In het openbaar vervoer, in het reguliere verkeer en op het fiets/voetveer wordt door de drugstoeristen veel overlast veroorzaakt. Er komen dan ook veel klachten bij de politie binnen. De overlast vindt plaats in de vorm van het verspreiden van een indringende geur. Ook worden verkeersregels niet nageleefd. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijk situaties.”

Om de overlast terug te dringen is vandaag rond 15.15 uur een speciale controle van start gegaan. Tot vanavond laat werden lijnbussen en enkele auto's net voor vertrek vanaf het Veerplein door de politie betreden om daarna met passagiers en al naar het nabijgelegen Rijkswaterstaat-terrein te rijden.

Daar aangekomen werd een douanebeambte met een hond binnen gelaten die vervolgens op zoek kon gaan naar drugs. Als er mensen door de hond werden 'aangewezen' werden zij uit de bus gehaald en werd de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. Niet iedereen had echter evenveel drugs op zak. Eén Belg bezat 'slechts' 1 gram wiet. Een ander had echter 16,6 gram aan hennep en hasj bij zich.

De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van € 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van € 3200,- direct geïnd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. De boete van € 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marnix (7-2-2010 om 12:54)
Jammer dat de politie zichzelf een beetje voor schut zet op deze manier (met alle respect) het kan toch niet waar zijn dat we met zn allen belasting betalen om dit soort dingen door te laten gaan ?
M (7-2-2010 om 12:44)
Belachelijk, belachelijk, belachelijk!!! Stankoverlast? Dat veroorzaakt iedere roker voor zijn omgeving. Geef die dan ook boetes van 400 euro. Is ook een extreem hoog bedrag. En dat voor zoiets onbenulligs. Of je nou een pakje shag bij je hebt of een zakje wiet. Wat maakt het uit?! LEGALISEREN!!!
T (7-2-2010 om 11:50)
Afgezien van het feit dat er altijd weer zeikerds tussen zitten en elke actie negatief benaderen, dit is super gedaan. Doe dit frequent en onverwacht en de overlast zal afnemen. Ga zo door. KLASSE.
Anoniem (7-2-2010 om 11:02)
Super een zeer goed idee want het kan voor veel overlast zorgen en sommige hebben hun dan ook niet meer onder controle en worden dan agressief
Pipa (7-2-2010 om 10:56)
Prima actie van de politie,moeten ze veel vaker doen.Komen we hopelijk eindelijk eens van die gore wietlucht af in de bus en op de boot.
Rob (7-2-2010 om 10:39)
Gewoon het hele gedoogbeleid overboord gooien. Het mag wel of het mag niet, niet meer dat halfzachte gedoogbeleid in Nederland.
Cookie-instellingen beheren