Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 243 km

Drugs gevonden bij speciale controle

Toegevoegd: 06-02-2010, 23.22 uur
Drugs gevonden bij speciale controle
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Tijdens een speciale controle heeft de politie zaterdag bij de Veerhaven in Breskens meerdere drugstoeristen aangehouden.


Uit onderzoek is volgens de politie gebleken dat veel drugstoeristen gebruik maken van het openbaar vervoer en met name het fiets/voetveer tussen Breskens en Vlissingen. “De drugstoeristen bezoeken in Vlissingen en Goes de coffeeshops en nemen gekochte softdrugs mee naar huis”, aldus Mireille Aalders, woordvoerder van de Politie Zeeland.

“In het openbaar vervoer, in het reguliere verkeer en op het fiets/voetveer wordt door de drugstoeristen veel overlast veroorzaakt. Er komen dan ook veel klachten bij de politie binnen. De overlast vindt plaats in de vorm van het verspreiden van een indringende geur. Ook worden verkeersregels niet nageleefd. Hierdoor ontstaan verkeersgevaarlijk situaties.”

Om de overlast terug te dringen is vandaag rond 15.15 uur een speciale controle van start gegaan. Tot vanavond laat werden lijnbussen en enkele auto's net voor vertrek vanaf het Veerplein door de politie betreden om daarna met passagiers en al naar het nabijgelegen Rijkswaterstaat-terrein te rijden.

Daar aangekomen werd een douanebeambte met een hond binnen gelaten die vervolgens op zoek kon gaan naar drugs. Als er mensen door de hond werden 'aangewezen' werden zij uit de bus gehaald en werd de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. Niet iedereen had echter evenveel drugs op zak. Eén Belg bezat 'slechts' 1 gram wiet. Een ander had echter 16,6 gram aan hennep en hasj bij zich.

De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van € 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van € 3200,- direct geïnd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. De boete van € 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timmermans (7-2-2010 om 10:18)
idd voor de ene (nederlander) die kan dagelijks naar de coffeeshop, de andere word als crimineel aanzien, erger dan een gewapende overval met bedreiging van een vuurwapen! (en vrijgelaten worden vorige week nog) waar zijn ze weer mee bezig? wat een laffe manier om aan geld te geraken
Arie (7-2-2010 om 09:38)
Dus, alle inzittenden werden zonder concrete verdenkingen ontvoerd in de hoop wat belgen boetes te kunnen uitdelen voor iets wat een Nederlander doorgaans wel mag? Is dit nu de EU? Ga vooral niet zo door!
N chauffeur (7-2-2010 om 09:12)
N prima actie die zeer vriendelijk verliep, SUPER. Voor herhaling vatbaar want als je niks misdoet dan gebeurt er ook niks
Tant pis (7-2-2010 om 08:37)
Veel machtsvertoon en geldverspilling voor gebruikers die wat meenemen voor zichzelf/vrienden. Zet politie in voor belangrijkere zaken waar wij last van hebben: stelen, geweld, verkeer! Wat heeft deze actie opgelost? Pak de misdaadorganisaties aan, niet de kleine softdrugsgebruiker! Legalise it EU!
Marco vdvisse (7-2-2010 om 07:38)
Grote klasse ze moeten het helemaal verbieden die rotzooi ze moeten ze gewoon allemaal oppakken al die drugsgebruikers.
Piet polletiek (7-2-2010 om 06:38)
Kom dan lijn 20 en 50 na de tunnel ook maar eens controleren, daar zitten ook geregeld van die stinkerds in.
Cookie-instellingen beheren