Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Spoor van vernielingen in Zierikzee

Toegevoegd: 05-05-2010, 16.22 uur
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de Zeeuwse politie omstreeks 02.00 uur een melding dat er een spoor van vernielingen was getrokken in de wijk Plan west.
 
Agenten zijn gaan kijken en troffen inderdaad omgegooide plantenbakken aan, maar ook 37 omgeknakte boompjes tussen de Oosterscheldestraat en Plan West. Later die nacht kregen agenten een melding dat een burger twee jongens had aangehouden in verband met mogelijke vernielingen die zij zouden hebben gepleegd aan een geparkeerde auto.


Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de twee jongens, die een onsamenhangend verhaal hadden over hun bedoelingen, meegenomen naar het bureau. Op het bureau bekenden beide jongens dat zij, samen met nog 6 anderen, de vernielingen hadden gepleegd.

De jongens variëren in leeftijd tussen de 16 en 18 jaar en zijn allemaal afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor (6-5-2010 om 08:02)
Dank aan de oplettende burger. Nu graag een keer geeen alternatieve straf maar gewoon hard laten werken voor de aange- richte schade en het verdiende geld direct naar de gedupeerden overmaken.
Lorenza (6-5-2010 om 00:37)
ALLE SCHADE op deze twee verhalen!!!
Mc (5-5-2010 om 21:06)
De man heeft een dikke pluim verdiend voor het aanhouden van de jongens laten ze alles zelf maar eens opknappen en BETALEN
Leonie (5-5-2010 om 18:54)
Helaas is er eentje heel hard weg gerrend maar de tweede die het ook op een rennen zette was te langzaam, voor de rest stond de groep van nog 4 andere jongens heel beteuterd te kijken omdat ze dit dus niet verwacht hadden. Deze groep bestond ook uit 16 17 jarigen en waren ook met zijn zessen
Leonie (5-5-2010 om 18:53)
Om ongv 22.15 hoorden wij een groep aan komen rennen. zijn bij ons in de voortuin gesprongen (weststraat) en moesten zo nodig belletje lellen, wat zij niet hadden verwacht is dat mijn man als een speer naar buiten is gevlogen en ze even goed heeft vast gepakt,
Piet (5-5-2010 om 18:19)
Als blijkt dat deze jongens de daders zijn van deze vernielingen, laat ze maar betalen door vakantiewerk te gaan doen, en hiermee alle schade te vergoeden. Beslist niet afdoen met taakstraf, dat is een lachertje. Daar bovenop nog eens een forse boete.
Cookie-instellingen beheren