Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Man vernielt ruit rechtbank, heeft mogelijk meer op z'n kerfstok

Toegevoegd: 24-03-2024, 02.58 uur - Update: 24-03-2024, 11.04 uur
De verdachte kon ter plekke worden aangehouden.
De verdachte kon ter plekke worden aangehouden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht iemand aangehouden die vernielingen pleegde bij de rechtbank in Middelburg. Mogelijk heeft de man ook op andere plaatsen vernielingen aangericht.


De politie meldt dat de man rond 01.40 uur in verwarde toestand met behulp van een ijzeren staaf een ruit bij de rechtbank aan de Kousteensedijk aan het vernielen was. De man kon ter plekke worden aangehouden. De verdachte is een 19-jarige inwoner van Veere. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.

Volgens de Middelburgse wijkagenten werden in de omgeving van de rechtbank ongeveer een uur voor de arrestatie ook bij zeker vier woningen ruiten vernield. De politie onderzoekt nu of de aangehouden man ook hiervoor verantwoordelijk was. Mensen die beeldmateriaal hebben van de vernielingen worden gevraagd zich te melden bij de politie. Gedupeerden kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 een afspraak maken voor het doen van aangifte.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Redouane (26-3-2024 om 06:24)
Niet te geloven. 19-jarige slaat met een ijzeren staaf de ruit in, maar achter de ruit staat toch duidelijk: Rechtbank gaat open om 08:30. Dit is niet verward, dit is gewoon een lage IQ een andere verklaring kan ik daarvoor niet geven. Ik ben het met Willem eens: steeds meer criminelen krijgen het kostbare predicaat 'verward' zodat ze de broodnodige gevangenisstraf kunnen gaan ontlopen. Nou mooi niet, deze jongeman moet voor een aanzienlijke tijd opgesloten worden en evt. heropgevoed. Want de opvoeding door zijn ouders is helaas niet geslaagd te noemen.
aishlynn (24-3-2024 om 23:00)
wat ik altijd tekenend vind is dat mensen oordelen zonder de feiten te kennen, voorgeschiedenis, ziektebeeld enz , waardoor verward , drank , drugs of psychiatrisch ziektebeeld ? ik bedenk mezelf altijd maar oordeel niet zonder te weten wat er speelt en dan nog , maar het is altijd opmerkelijk hoeveel mensen de wijsheid in pacht hebben en daardoor het recht (denken te ) hebben te oordelen ................
Emergo (24-3-2024 om 16:46)
Nee Henky, de gedupeerden moeten toch echt zelf aangifte doen. Zo werkt het nu eenmaal.
Willem (24-3-2024 om 14:23)
Als je een crimineel feit begaat wordt je als verward bestempeld, alvast een stapje vooruit voor de advocaten en veroordeling. Waren de aanslagplegers nabij Moskou ook verward? Je hebt het volle verstand om iets te vernielen of een aanslag te plegen als je het ergens nier mee eens bent, dan moet je ook als 100% toerekeningsvatbaar worden veroordeeld, anders volgen er nog velen die daar misbruik van maken.
kees (24-3-2024 om 13:33)
Hij was te laat voor de open dag van zaterdag.
Ad Jonkers (24-3-2024 om 11:10)
Verward dus dat wordt een taakstrafje! @henky; een beetje gefrustreerd jochie?
Cookie-instellingen beheren