Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Gewonden na passeren zeeschip

Toegevoegd: 20-07-2010, 21.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Dinsdagmiddag rond 17.30 uur zijn enkele kinderen gewond geraakt na het passeren van een te snel varend zeeschip voor de Boulevard Eversten te Vlissingen.
 
Door de vloedgolf die het schip veroorzaakte werden een tien jarig meisje uit Middelburg en een Duits jongetje uit Malberg tussen de paalhoofden geslagen en raakten daarbij gewond aan armen en benen. Ook een Vlissingse vrouw raakte licht gewond aan haar arm in een poging haar kind uit het water te halen.


Strandwachten wisten daarnaast nog drie kinderen uit het water te halen waaronder een peuter van circa 2 jaar oud. Van een strandwacht die te hulp schoot ging haar portofoon verloren in het zoute water. De gewonden zijn in de eerste hulp post aan het badstrand aan hun verwondingen geholpen.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (21-7-2010 om 09:07)
Waar zijn de ouders van die kinderen,zeker die van 2 jaar? Moeten die daar zelf geen toezicht op houden of vinden die het belangrijker om te liggen snurken op het strand of met mobieltje spelen.Je weet dat schepen golven veroorzaken dus je moet je kind nooit zonder toezicht het water in laten gaan.
Kaatje (21-7-2010 om 08:37)
Het verbaast me nog steeds dat dit gebeurt, juist op het Badstrand is er juist veel controle op. Werden deze mensen niet gewaarschuwd toen het schip voorbij kwam? Of is er na 17.00 uur geen controle meer. Gewaarschuwd mens telt voor 2!!
Verontruste ouder (21-7-2010 om 08:11)
Is het te snel varende schip nu strafbaar, wat wordt hier aan gedaan om dit in de toekomst te voorkomen?
Bud (20-7-2010 om 23:28)
Een peuter van 2 jaar???? Tsja !!! Je ziet zo een schip toch lang van te voren aankomen..Iedereen die oplet kent de risico's. Vandaag ook weer vele tientallen enthousiaste toeristen gezien met camera... Let op de waarschuwing, informatieborden, die wel op het klein strand nog ontbreken.
Wim (20-7-2010 om 22:36)
Nou petje af voor de strandwachten dat verdiend een lindje vind ik. de peuter van 2 kon wel mee gezogen worden goed werk!!!!!!!!!!!!!!!
Een geschrokken moeder (20-7-2010 om 21:45)
Ik heb mijn zoontje (3jaar)met grote moeite bovenwater kunnen houden! Gellukig kon ik zijn hoofd boven water houden en was ik erbij, maar als volwassenen had ik zelfs moeite te blijven staan.
Cookie-instellingen beheren