Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 25 km

Gewonden na passeren zeeschip

Toegevoegd: 20-07-2010, 21.13 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Dinsdagmiddag rond 17.30 uur zijn enkele kinderen gewond geraakt na het passeren van een te snel varend zeeschip voor de Boulevard Eversten te Vlissingen.
 
Door de vloedgolf die het schip veroorzaakte werden een tien jarig meisje uit Middelburg en een Duits jongetje uit Malberg tussen de paalhoofden geslagen en raakten daarbij gewond aan armen en benen. Ook een Vlissingse vrouw raakte licht gewond aan haar arm in een poging haar kind uit het water te halen.


Strandwachten wisten daarnaast nog drie kinderen uit het water te halen waaronder een peuter van circa 2 jaar oud. Van een strandwacht die te hulp schoot ging haar portofoon verloren in het zoute water. De gewonden zijn in de eerste hulp post aan het badstrand aan hun verwondingen geholpen.  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doeterniettoe (21-7-2010 om 17:27)
Misschien tijd voor een Flits-Boei?
Middelburger (21-7-2010 om 17:03)
@ Een binnenvaartmatroos: Zeeschepen varen daar helemaal niet superhard, je moet gewoon weten dat er sterke stroming staat ook zonder schepen had dit kunnen gebeuren. Snelheid van een schip is in mijl per uur hoor en niet km/h. Sterkte voor de gewonden. De stuurman van het schip kan er niks aan doen
Doeke Roos (21-7-2010 om 11:32)
Golven op het strand. Gek hè? Als een auto door een plas rijdt en je wordt nat geef je dan ook de auto de schuld. Mensen moeten niet zo zeuren. Die schepen zijn goed voor de economie. De ouders moeten wat beter op hun kroost letten!
Rinus (21-7-2010 om 11:29)
Volgens mij weet die loodsman niet waar hij mee bezig is!!!!!! Iemand die zich misdraagt hoort niet in het loodswezen thuis! Veiligheid staat altijd voorop,maar misschien is deze bladzijde wel tijdens zijn cursus nog in het bezit geweest bij de drukker!
Engeltje (21-7-2010 om 11:18)
Complimenten voor de strandwachters die te hulp zijn geschoten, maar waar waren die ouders van die peuter van 2 jaar en ja zo schip zie je al ver van tevoren aankomen en weet je dat die veel golven maken. DAn maar niet zo ver in de zee
Een binnenvaart matroos (21-7-2010 om 09:33)
Altijd weer t zelfde met die zeeschuiten. varen niet normaal hard op de schelde.. word soms zelf opgelopen door een zeeschip terwijl we zelf al tegen de 20 kmu varen sommige varen makkelijk met 45 kmu over de schelde en das hard
Cookie-instellingen beheren