Weerbericht:
Zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 58 km

Bejaarde zorgt voor chaos Burgh Haamstede

Toegevoegd: 01-08-2010, 19.10 uur
Door: Roland de Jong
BURGH-HAAMSTEDE - Zaterdagochtend rond 10.45 uur vond er op de Kerkstraat in Burgh-Haamstede een ongeval plaats waarbij flink wat schade ontstond.

Een 87-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland stond met zijn personenauto geparkeerd in een parkeervak aan de Kerkstraat in Burgh-Haamstede. Toen hij achteruit wegreed gaf hij, door onbekende oorzaak, gas toen hij wilde remmen. Hij belandde hierdoor, aan de overzijde van de Kerkstraat, met zijn auto tussen een boom en de gevel van een woning.


Tijdens het achteruit rijden raakte de auto een 75-jarige fietsster uit Rotterdam. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en is door ambulance personeel verzorgd. Zij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Ook raakten negen fietsen die op het trottoir stonden zwaar beschadigd. De tweewielers stonden tussen de boom en de gevel van de woning en lagen totaal vernield onder de auto. Het rijbewijs van de 87-jarige man is ingevorderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A. (2-8-2010 om 21:06)
@ Grey dawn en Vlissinger: hm, ik zie anders genoeg mensen onder de 60 die ook geen rijbewijs zouden mogen hebben. Invoegen met 60 op de snelweg, wegrijden zonder te kijken, bijna stilstaan op een doorgaande weg en dan linksaf slaan met het rechterknipperlicht aan, 70 waar je 100 mag etc etc..
Pipatria (2-8-2010 om 18:50)
@vlissinger ik weet niet hoe oud u bent ,U schijnt een perfecte bestuurder te zijn die nooit eens een foutje maakt.Ik weet zeker dat iemand wel eens een slip met de voet heeft en dat is van Alle leeftijden.Zolang de keuringen zijn zoals ze zijn blijft het zo daar zal u mee moeten leren leven.
Prius (2-8-2010 om 11:59)
@ Dolf, nee, er zijn tegenwoordig helemaal niet veel auto's met dat defect, hoe komt u daar toch bij ? er is een mediahype geweest over een paar modellen waarvan er een paar dat gebrek vertoonden, maar dat was vorig jaar hoor...dat is al lang verholpen.
Jacob (2-8-2010 om 11:15)
Nou ik vind een halfjaarlijkse test ten eerste wel erg vaak. Dan zou ik er jaarlijks van maken en dan ook pas vanaf 65+ want 60 vind ik dan wel weer een wat overdreven vroege leeftijd. Gelukkig is het allemaal wel goed afgelopen deze keer!
Anoniem (2-8-2010 om 09:20)
Wat een onzin, 70 + inleveren dus! Mijn opa is 80 en rijdt uitstekend!!! Gewoon laten testen, dat is het beste. Deze man zal vast erg geschrokken zijn.
Opel (2-8-2010 om 08:15)
En altijd maar mopperen op de jeugd!!!!!