Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 26 km

Zwaargewonde bij ongeluk Souburg

Toegevoegd: 12-09-2010, 00.45 uur - Update: 12-09-2010, 18.20 uur
Door: Roland de Jong
OOST-SOUBURG - Bij een aanrijding in Oost-Souburg is zaterdagavond iemand zwaargewond geraakt.


Het slachtoffer reed op een fiets en werd rond 23.15 uur door een motor aangereden op de kruising van het Koopmansvoetpad met de Burgemeester Stemerdinglaan. De fietser, een 33-jarige man uit Middelburg, was na het ongeval buiten bewustzijn. De ambulancedienst en de traumahelikopter werden opgeroepen, maar de helikopter is niet ter plekke geweest.

De motorrijder, een 32-jarige man uit Oost-Souburg, bleek te zijn weggegaan voordat de politie arriveerde. Tegen omstanders had hij gezegd even naar zijn vriendin te gaan. Daarna keerde hij niet meer terug. Zijn motor lag er echter nog wel. Agenten zijn daarop naar het huisadres van de motorrijder gegaan, waar ze hem niet aantroffen. Zondagochtend rond 07.30 uur heeft de man zich vrijwillig gemeld op het politiebureau.

De gewonde is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plekke technisch onderzoek verricht. De kruising was enige tijd afgesloten. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Onderzocht wordt of de betrokkenen onder invloed van alcohol waren.

De gewonde fietser is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jedidja (12-9-2010 om 19:02)
Misschien was het wegrennen een schrikreactie? En idd.. geld om het daar aan te pakken? men moet gewoon stoppen als men van dat fietspad afkomt... dat hoeft toch geen geld te kosten... de gemeente heeft al zat kosten en veel schulden..
Jari1979 (12-9-2010 om 17:28)
Neem aan dat de motorrijder wel de schuld krijgt aangezien hij er na het ongeval rennend vandoor is gegaan, of het nou een rot punt is, of de fietser rond dat tijdstip nou iemand op straat verwachtte of wat voor andere redenen je ook verzint, hij/zij is fout door weg te rennen.
Souburger (12-9-2010 om 16:24)
Buitengewoon naar punt daar. Zelfs overdag schieten de fietsers en brommers daar zo de (drukke) Stemerdinglaan over.. veel schoolgaande kinderen ook.. Maar ja, er zal wel weer geen geld zijn omdat eens aan te pakken... Heel veel sterkte beide partijen! En hopelijk geneest de betrokkene spoedig.
Souburger (12-9-2010 om 14:11)
@ Buurtbewoner: Als iedereen zich aan de verkeersregels houd, hoeft dat echt geen rotpunt te zijn.. Maar bijna iedereen die van het koopmansvoetpad komt remt niet eens af en steekt gewoon de burgemeester Stemerding laan over.. Veel sterkte met de fietser maar ook met de motorrijder...
Souburger (12-9-2010 om 13:48)
Het is daar inderdaad een rotpunt en tja zo zie je maar je bent heel kwetsbaar op een fiets en op een motor, je kunt je concentratie gewoon niet verliezen op elke hoek van elke straat loert het gevaar, eens temeer bewezen. Heel veel sterkte aan betrokkenen, zullen ze nodig hebben !!!!!!!
Jedidja (12-9-2010 om 10:42)
Hopelijk krijgt de motorrijder niet de schuld. want op die plek moeten de fietsers stoppen. maar ja, de fietser verwachtte op dat tijdstip denkelijk niemand meer op straat. hopelijk kan hij het verhaal nog vertellen en geneest hij spoedig. sterkte, ook voor de motorrijder, die ook geschrokken is.
Cookie-instellingen beheren