Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
66 files van totaal 251 km

Rijontzegging voor veroorzaken ernstig ongeval met 5 kinderen

Toegevoegd: 14-02-2024, 18.41 uur
Ten tijde van het ongeval zaten er vijf kinderen in de auto.
Ten tijde van het ongeval zaten er vijf kinderen in de auto.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De rechtbank in Middelburg heeft woensdag een vonnis geveild voor het veroorzaken van een ernstig ongeval waarbij vijf kinderen betrokken waren. De vrouw krijgt onder andere een rijontzegging.


'Aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag'. Met die kwalificatie plus rijden onder invloed van drank en drugs en ook nog eens als beginnend bestuurder in een onverzekerde auto een verkeersongeval veroorzaakte moet de 28-jarige M. Z. uit Hulst het doen. Woensdag veroordeelde de rechtbank de vrouw voor die bloemlezing tot een rijontzegging van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk, het betalen van 1500 euro boete en een taakstraf van 240 uur.

Eind november 2022 reed de vrouw met vijf kinderen in de auto op de Rondweg bij Zaamslag en keek even achterom naar de kinderen ging. En toen ging het mis. Ze kwam met de rechterwielen in de berm, slingerde over de weg en kwam via een heg op  het talud van een droge sloot tot stilstand. Omstanders konden de kinderen, waarvan er twee niet in de riemen zaten uit de auto bevrijden. Twee kinderen liepen letsel op: de een dubbele botbreuk en een ander nierschade op.

De officier van justitie had acht maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden, een rijontzegging (maar dan definitief) van drie jaar, een boete van eveneens 1500 euro geëist.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Adolfo (15-2-2024 om 08:08)
Wat een pamperend gewauwel sla je uit Totdat jezelf of een van je dierbaren wordt aangereden door zo'n randdebiel die rijdt met drank en drugs achter de kiezen. . Ben benieuwd of je dan nog zo begripvol bent. Deze straf is veel te laag. Zeker als je leest dat een scooterbestuurder wel 8 dagen moet zitten voor verdorie een openstaande boete! En dat iemand dan al zoveel shit over zich heen krijgt da's meer dan terecht. Had diegene maar na moeten denken .
Ik (15-2-2024 om 07:40)
Adolfo jij hebt het verhaal zeker niet gelezen,of je begrijpt het niet. Deze verslaafde vrouw zou nooit meer moeten rijden,als je dan ook nog 5 kinderen in je auto hebt terwijl er maar 4 gordels zijn. Veel te lichte straf.
Biggetje (15-2-2024 om 06:13)
Nou Adilfo. Vind de straf nog mild. Jou kind zal maar bij deze verslaafde in de auto gezeten hebben. Maar je benr vast eeb een vried vanmevrouw
Adolfo (14-2-2024 om 23:12)
Tuurlijk is het dom allemaal en praat het ook zeker niet goed. Maar als je 240 uur werkstraf naast je werk moet doen en je auto kapot is door het ongeluk. Je ook nog een hoop shit van iedereen over je heen krijgt. Dan snap ik niet waarom de ovj een gevangenis straf wilt waardoor je leven helemaal een zooi wordt ik zeg taakstraf en boete en de zaak is afgedaan.
Cookie-instellingen beheren