Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Celstraf geëist voor ongeval met vijf gewonde kinderen

Toegevoegd: 31-01-2024, 18.11 uur
Bij het ongeval raakten vijf kinderen gewond.
Bij het ongeval raakten vijf kinderen gewond.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een ongeluk waarbij op 26 november 2022 in Zaamslag vijf kinderen gewond raakten, is woensdag tegen een 28-jarige vrouw uit Hulst onder meer een (deels voorwaardelijke) celstraf, een taakstraf en een rijontzegging geëist. Vier van die kinderen zaten op de achterbank en twee van hen hadden geen veiligheidsriem om.


De vrouw - op dat moment nog beginnend bestuurder - en de kinderen waren op weg naar een feest in Terneuzen ter gelegenheid van de verjaardag van haar zoontje. Er was gerekend op vier kinderen, maar toen een vijfde zich aandiende mocht ook die nog mee. Op de Rondweg (N290) bij Zaamslag keek de Hulsterse achterom naar de kinderen en belandde ze met de rechterwielen in de berm. In een poging om uit de berm te komen stuurde ze bij, waardoor de wagen eerst naar links en daarna naar rechts ging. 

De rit eindigde in een sloot en omstanders konden de kinderen - variërend in leeftijd van twee tot zeven jaar - uit de wagen bevrijden. Eén van de slachtoffertjes liep een dubbele botbreuk op. Een ander had nierschade. De bestuurster zelf kwam er met een zere pols vanaf. Een onderzoek naar mogelijk rijden onder invloed leverde een alcoholpromillage van 0,48 op. Aan drugs bleek de vrouw 560 microgram MDMA en 28 microgram MDA in haar bloed te hebben: resultaten van een bezoek aan vrienden in de avond/nacht voorafgaand aan het ongeval.

De volledige eis die de officier van justitie woensdag voorlegde aan de rechtbank had zo ongeveer de lengte van een boodschappenlijstje: acht maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk, een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van twee maanden, een rijontzegging (maar dan definitief) van drie jaar, een boete van 1.000 euro en een boete van 500 euro. Dat alles voor onder andere (nog net geen) roekeloos rijgedrag, rijden onder invloed, rijden in een onverzekerde auto en het in het gevaar brengen van het overige wegverkeer.

De rechtbank wijst 14 februari vonnis.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Malgorzata Cebo-Jenczyk (1-2-2024 om 01:40)
Deze persoon zou een levenslange gevangenisstraf moeten krijgen!
Cookie-instellingen beheren