Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 33 km

Grote controle politie en belastingdienst

Toegevoegd: 14-09-2010, 23.31 uur
Door: Manfred Berrevoets
THOLEN - Dinsdag 7 september 2010 werd om- en nabij de Thoolse brug in Tholen een verkeerscontrole gehouden waarbij de politie Zeeland samenwerkte met de belastingdienst Zuid-West.


Bij deze controle werd een scan-auto met kentekenregistratietechniek ANPR door de belastingdienst ingezet. Deze auto scant andere weggebruikers op kenteken en kijkt zo of er nog bedragen bij de belastingdienst openstaan.

De politie controleerde het verkeer op verkeerstechnische zaken en -gedragingen zoals autogordels en te hard rijden. Door een motorrijder werden de auto's naar de controleplaats, gelegen aan de Nieuwe Postweg, geleid.
 
De scan-auto van de belastingdienst had die dag 47 'hits'. In totaal werd er 205.000 euro aan openstaande belastingzaken getraceerd. Twee auto's werden in beslag genomen en 4800 euro werd contant betaald.

De politie bekeurde drie bestuurders voor het niet dragen van een gordel, één bestuurder voor te hard rijden en één motorrijder vanwege een niet leesbaar kenteken. Twee bestuurders bleken niet in het bezit van het juiste rijbewijs. Daarnaast kreeg een automobilist een prent omdat hij te donkere autoruiten had.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeroen (15-9-2010 om 11:07)
Dagelijks herhalen wat mij betreft. Goede actie van onze vrienden van de Belastingdienst en Politie om deze lieden die er een gewoonte van maken om geen belasting te betalen op deze manier op te sporen. Je ziet dat op het moment dat de auto in beslag is genomen er opeens wel geld is om te betalen.
Piet (15-9-2010 om 09:58)
Ze moeten ook eens door de wijken rijden in steden en dorpen.
Mar (15-9-2010 om 09:44)
@Bram: Haha...Uitstekend idee van je Bram!
Adri (15-9-2010 om 08:14)
Mooie aktie! Gemiddeld € 4000,- per "hit", er is blijkbaar nogal wat belastinggeld niet betaald.
Bram (15-9-2010 om 05:37)
Heel effectief! Het is ongelofelijk wat er bij zo'n controle rond rijd aan onbetaalde zaken. Toch een gemiddelde van 5000 euro per overtreding! Door heel Nederland dagelijks dit uitvoeren en het tekort van 18 miljard is zo binnen..
Cookie-instellingen beheren