Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Hardrijdende Belg met drugs schopt agent

Toegevoegd: 15-02-2011, 15.08 uur
Door: Roland de Jong
SCHOONDIJKE - Vannacht heeft de politie een 23-jarige man uit Brugge (B) aangehouden. Hij bleek erg agressief.


De man reed omstreeks 00.30 uur met hoge snelheid over de N61 in een personenauto. De agenten zagen de man rijden, hebben hun auto gekeerd en zijn achter de andere auto aangegaan. Even later hadden ze de auto genaderd en gaven zij een stopteken.

De bestuurder stopte de auto en de agenten zijn naar hem toegelopen voor een gesprek. De agenten vroegen de man of hij zijn identiteitskaart of rijbewijs wilde tonen, maar dit bleek de man niet bij zich te hebben.

Tijdens de conversatie roken de agenten een sterke hennepgeur. Zij vorderden de uitlevering van alle aanwezige drugs en de Belg overhandigde hen een gripzakje met wiet. De bijrijdster, een 28-jarige vrouw uit Brugge, toonde haar identiteitskaart wel aan de agenten. Toen bleek dat er nog een boete voor haar openstond.

Omdat zij die boete niet kon betalen en de auto op haar naam stond, is de auto buiten gebruik gesteld. Hierom werd de man zo kwaad dat hij steeds probeerde weg te lopen en er geen normaal gesprek meer met hem te voeren was.

De Belg is hierop aangehouden voor de uitvoer van softdrugs en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De Belg pleegde erg veel verzet bij zijn aanhouding en schopte zelfs één van de agenten. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zit daar nu nog vast. Bij het verifiëren van zijn gegevens bleek dat er ook voor hem nog een boete openstond.

De auto van de Belgen is overgebracht naar het politiebureau en mag pas weer aan de verdachte meegegeven worden als alle boetes zijn betaald. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 700 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Francois (16-2-2011 om 02:49)
@ E. Belaert, Heb jij wel eens een idioot aangehouden? Uiteindelijk is het doel berijkt, boefje gepakt en achter de tralies. Hij mag blij zijn dat het geen gijzeling was maar alleen een MB. Nu mag ie lekker op de fiets om zn groene gras te gaan halen...
Rby (15-2-2011 om 17:47)
Ik vind het toch allemaal wat te ver gaan tegenwoordig, word je gegijzeld en afgeperst, mafia praktijken. Voor een beetje wiet. Het hele verbod brengt veel meer ellende met zich mee dan dat het oplost. Zoals we ook gezien hebben met alcohol begin vorige eeuw.
Miss x (15-2-2011 om 17:34)
Gewoon taser gebruiken. zal ie het wel laten.Zo komt boontje dan wel aan zijn loontje.
E. Belaert (15-2-2011 om 16:55)
Geen wonder dat de politie geen gezag afdwingt... Ze zouden tenminste wat basistechnieken self-defence kunnen leren. Of even de gummiknuppel links en rechts er overheen, moet je eens kijken hoe volgzaam ze worden. Ze laten over zich lopen!!!
Jan ei (15-2-2011 om 16:03)
Kijk dit vind ik nou eens een fijn bericht om te lezen !!! korte metten ermee ! goed werk !
Cookie-instellingen beheren