Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel overtredingen bij controles op te hard rijden

Toegevoegd: 19-04-2024, 19.12 uur
Veel overtredingen bij controles op te hard rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het kader van de Week van de snelheid heeft de politie afgelopen week extra aandacht besteed aan snelheidsovertredingen. Dit leverde onder meer in Eede een groot aantal bekeuringen op: bijna 750 stuks.


Op de Rijksweg bij Eede werd twee keer gecontroleerd. Op deze 50-weg reed omgerekend bijna 20 procent van de passanten te hard, zo meldt de politie. In totaal werden maar liefst 747 overtredingen geconstateerd.

Ook op andere plaatsen werd beboet. Op de N57 bij Vrouwenpolder betrapte de politie bijvoorbeeld de bestuurder van een personenauto toen deze met een snelheid van 138 kilometer per uur over de 80-weg reed. Het rijbewijs werd ingenomen en ook werd een Educatie Maatregel Gedrag opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter appel (21-4-2024 om 05:23)
Het is toch ook belachelijk? Dit kan allemaal wel maar als jij een keer bedreigt, beroofd of inelkaar gehoekt wordt op straat dan is er “ineens” niemand thuis op het politie bureau; of je wordt met zware tegenzin geholpen of je moet heel omslachtig een afspraak maken om vervolgens in een hokje tegen een beeldscherm te mogen gaan praten…. En dan ook die naam “de week van de snelheid”, over dit hele plan is echt 200% over nagedacht, echt wat een absolute superhelden actie (not). Ik dacht dat ze aparte “teams” hadden bij de politie die dit soort flitsacties deden, en DUS NIET het hele landelijke Korps. Echt belachelijk, BE-LACH-E-LIJK!
de brave burger (20-4-2024 om 21:37)
Tja 140 op een 80 weg is natuurlijk niet ok maar 150 s'nachts op een lege snelweg moet met de huidige auto's toch geen probleem zijn lijkt mij ,50 jaar terug in de tijd moest je eens kijken hoe lang de remweg was tov nu,je staat in no time stil,(binnen de be bouwde kom is gewoon 30 de max,( behalve doorgaande weg) die zijn meestal ingericht voor hogere sndlheid
Arie (20-4-2024 om 17:38)
@ Ga Weg, Op welke manier heb jij je rijbewijs gehaald?? Was jij toen ook zo hardleers om de snelheid te overtreden? En jij noemt dit Burgertje pesten?? je moest je diep schamen!!!
Thijs (20-4-2024 om 17:05)
Wanneer er zoveel boetes geschreven worden, dan is de maximale snelheid daar gewoon te laag. Dan ben je mensen gewoon aan het uitlokken. Veel wegen zijn door de wegbeheerder aangelegd voor een hogere snelheid, voor 70/80 per uur, maar dat levert niet genoeg geld op om oorlogje te spelen en mensen te laten sneuvelen, dus maak je er 50 van en ga je flitsen. Massa is kassa. 100 op de snelweg werd ook gebracht als een maatregel voor het "milieu" en niet voor de veiligheid. Het gaat alleen maar het het geld schrapen, want op plekken waar de veiligheid wel bevorderd zou kunnen worden, zal je ze nooit zien, want geen/te weinig opbrengst
Henk (20-4-2024 om 17:05)
@Gaweg: dit is helemaal geen burgertje pesten, maar gewoon handhaving. Of je nu wel of niet kunt rondkomen heeft er niets mee te maken, iedereen dient zich aan de maximumsnelheid te houden. Er moet veel meer op snelheid gecontroleerd worden, het lijkt wel of er steeds meer automobilisten lak aan de regels hebben.
Sjaak (20-4-2024 om 16:47)
En dan gaan we de volgende keer eens kijken HOE het mogelijk is dat jonge gastjes van 22 jaar in peperdure autos kunnen rijden van 50 mile en meer. Hard gewerkt zeker ?
Cookie-instellingen beheren