Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veel overtredingen bij controles op te hard rijden

Toegevoegd: 19-04-2024, 19.12 uur
Veel overtredingen bij controles op te hard rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In het kader van de Week van de snelheid heeft de politie afgelopen week extra aandacht besteed aan snelheidsovertredingen. Dit leverde onder meer in Eede een groot aantal bekeuringen op: bijna 750 stuks.

Op de Rijksweg bij Eede werd twee keer gecontroleerd. Op deze 50-weg reed omgerekend bijna 20 procent van de passanten te hard, zo meldt de politie. In totaal werden maar liefst 747 overtredingen geconstateerd.

Ook op andere plaatsen werd beboet. Op de N57 bij Vrouwenpolder betrapte de politie bijvoorbeeld de bestuurder van een personenauto toen deze met een snelheid van 138 kilometer per uur over de 80-weg reed. Het rijbewijs werd ingenomen en ook werd een Educatie Maatregel Gedrag opgelegd.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arnold (20-4-2024 om 16:30)
@maarten Of jij werkelijk beroepsbrandweerman bent, kan ik niet over oordelen. Dat jij in ieder geval geen chauffeur bij de brandweer bent is overduidelijk, ander had je geweten dat hulpvoertuigen enkel de OGS mogen voeren na uitdrukkelijke toestemming van de meldkamer. @henky Tja, moet ik hier nog op reageren? Zielige praat van, gezien de meeste van zijn reacties op dit forum, een zwaar gefrustreerd iemand die ook nog eens totaal niets weet van de bevoegdheden van de politie. @ga weg Waarom ben ik dan een burger die niet gepest wordt met snelheidscontroles? Misschien omdat ik een burger ben, die zich gewoon aan de snelheid houdt? Toevallig familie van henky?
Toon (20-4-2024 om 16:13)
Waarschijnlijk weet de beroepsbrandweerman niet dat in bepaalde gevallen de optische en geluidssignalen worden uitgezet en de snelheid omlaag gebracht wordt. Dit wordt o.a. gedaan om het verkeersbeeld zo rustig mogelijk te houden. Mits de omstandigheden dat natuurlijk toelaten. Mogelijk werkt deze beroepsbrandweerman bij een bedrijf dat er een bedrijfsbrandweer op na houdt. Deze brandweer beperkt zich bijna altijd tot het eigen bedrijfsgebied. De gehele toonzetting van dit mailtje komt wat "bijzonder" over. Frustratie????? o.i.d.
Peter (20-4-2024 om 15:45)
Duidelijk verhaal van de meeste reacties. De politie moet het begrotingstekort dichten en agenten voeren plichtsgetrouw uit wat hen wordt opgedragen. Ze zijn de steun en het respect van de burgers volledig kwijt geraakt. Maar het beperkt zich niet tot de handhavers maar zowat alles bij de overheid. Vrees dat ze toch wel een probleem hebben als ze het nu nog steeds niet inzien. Kijk 137 rijden waar 80 is vet over de norm. Daar valt denk ik niemand over. Maar wel over het geneuzel en het zoeken om je Bonnen quotum te halen. Al hebben ze de naam veranderd zodat ze net doen of er geen bonnen quote, meer is. Wie wil er nog ambtenaar worden? In de deze k maatschappij waar de overheid op burgers jaagt.
Michel (20-4-2024 om 15:33)
zo te zien aan de negatieve reacties aangaande optreden van de Politie, kunnen die zomaar geschreven zijn door gefrustreerde mensen die door de Politie zijn aangehouden, nadat zij een lompe overtreding hebben begaan.
VdVonck (20-4-2024 om 12:46)
Maar ze mogen trots zijn op dit resultaat! Zelensky en alle Oekraïners die zijn 'gevlucht' zullen blij zijn met de opbrengst. Vooral blijven roepen dat de Politie geen capaciteit heeft voor echt belangrijke zaken!
VdVonck (20-4-2024 om 12:44)
Tsja Maarten, soms moeten ze gewoon ergens heen. Het kan zijn dat ze naar de Mac gaan of naar een incident waarvoor toeters en bellen niet nodig zijn maar er wel degelijk haast geboden is.
Cookie-instellingen beheren