Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
61

Met 140 door 50-zone tijdens achtervolging in Terneuzen

Toegevoegd: 05-05-2024, 10.32 uur
De politie probeert te achterhalen wie er achter het stuur zat.
De politie probeert te achterhalen wie er achter het stuur zat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In Terneuzen heeft vannacht een achtervolging plaatsgevonden waarbij snelheden tot 140 kilometer per uur werden behaald in een 50-zone. De auto werd uiteindelijk leeg aangetroffen. De politie doet nader onderzoek naar wie er in het voertuig heeft gereden.


102

Politieagenten zagen rond 04.15 uur tijdens hun surveillance een voertuig opvallend staan. Hierop werd besloten een controle in te stellen. “Wij plaatsten ons voertuig voor het andere voertuig en gaven een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de bestuurder echter gas bij”, zo vertelt de politie.

De agenten konden het voertuig nog maar net ontwijken en zetten direct de achtervolging in. Volgens de politie haalde het voertuig snelheden tot 140 kilometer per uur in een 50-zone en werd de auto na een korte achtervolging achtergelaten. De bestuurder van de Mercedes ging er te voet vandoor.

“Door de omstandigheden van dat moment is de bestuurder ontkomen. Wel hebben wij de auto en de huissleutels van de bestuurder in ons bezit. Mocht de bestuurder deze terug willen, is hij natuurlijk altijd welkom voor een goed gesprek op het politiebureau in Terneuzen”, aldus de politie.

De politie heeft de auto laten ophalen door een berger van Kuzee. De eigenaar zal moeten verklaren wie de bestuurder was. Doet deze dat niet, dan zullen de gevolgen van de dollemansrit voor de eigenaar zijn, zo meldt de politie. Er wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt door het negeren van het stopteken en de forse snelheidsovertredingen.

73

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anno2000 (8-5-2024 om 14:29)
ano als ik jou was zou ik bij de politie gaan, dan kan je direct rijbewijzen in gaan nemen en zware boetes opleggen. groetjes anno2000
Ano (5-5-2024 om 21:38)
Er rijden een tal jongeren als een gek door Terneuzen , werd afgelopen week ingehaald op de ballemystraat met een behoorlijke snelheid en db’s op klaar lichte dag , en drukte op de weg , assosiaal gedrag. direct rijbewijs in beslag nemen, en een zware boete opleggen
Drica (5-5-2024 om 21:14)
Joyrider?
Sjaak (5-5-2024 om 13:42)
Niet vragen van wie de auto is ! Direct naar de sloper brengen en in de metaal pers ! Binnen een uur staat er dan iemand huilend aan het Politie bureau.
VdVonck (5-5-2024 om 13:15)
Ik denk dat de auto gestolen was en de eigenaar dit nog niet had ontdekt. Om deze reden was er nog geen melding gedaan bij de Politie en is het onbekend wie het voertuig bestuurd heeft. Zal het zoiets worden? Linksom of rechtsom ze komen er vast weer mee weg!
Peter (5-5-2024 om 11:30)
Rijbewijs inleveren, bijna 100 km te hard en aanwijzingen stopteken negeren, drugrunner? blind ofzo;? auto en rijbewijs door de pletwals
Cookie-instellingen beheren