Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man springt uit rijdende auto bij achtervolging in Axel

Toegevoegd: 27-05-2024, 08.47 uur
De automobilist liet zijn voertuig op straat achter.
De automobilist liet zijn voertuig op straat achter.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

AXEL - In Axel heeft in de nacht van zaterdag op zondag een politie-achtervolging plaatsgevonden. De achtervolgde bestuurder sprong hierbij op een gegeven moment uit zijn nog rijdende auto, maar kon worden ingerekend.

Agenten zagen het voertuig in kwestie door Axel rijden. Omdat bekend was dat de inzittenden niet in het bezit waren van een geldig rijbewijs, werd besloten om een controle uit te voeren. Toen de automobilist de politie in de gaten kreeg, ging deze er echter met hoge snelheid vandoor.

"De bestuurder reed met een onverantwoord hoge snelheid door het uitgaansgebied en stak zonder te kijken kruisingen over. Uiteindelijk sprong de bestuurder uit de nog rijdende auto. Hij kwam hierbij ten val. De bestuurder wist weer overeind te komen en weg te rennen, maar werd verderop in de straat alsnog aangehouden", zo vertelt de politie.

Tegen de automobilist wordt onder andere proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het negeren van het stopteken en het veroorzaken van gevaar op de weg. 

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mark (29-5-2024 om 20:54)
@ ineke FF dimmen jah , drek ist weer janken. wij hebben stadsrechten, dus geen dorpje. en er gaan hier mensen uit savonds en snachts . zou je ook eens moeten doen met je zure....
Ineke (28-5-2024 om 12:49)
Zag in 112 va daag dar hij door het uitgaansgebiwd van axel reed. Uitgaan in axel????? Je wilt er niet dood gevonden worden wat een dorp
N.B (27-5-2024 om 12:43)
@Ik Er staat dat er o.a. procesverbaal werd opgemaakt. Dit krijgt nog een staartje. Zij zullen nog een oproep van justitie tegemoet kunnen zien. De politie deelt niet de uiteindelijke straf uit.
Ik (27-5-2024 om 09:19)
Als het zo gevaarlijk is,waarom komen zulke raddraaiers er dan altijd met een lage straf ervan af. Met een boete leren ze het niet,en als ze iemand dood rijden ook niet. Want die straffen zijn ook te laag.
Cookie-instellingen beheren